- reteta Ancutei
Pentru umplut: lemon curd:
Se mixeaza untul. Se adauga zaharul si si mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusul, zeama de lamaie, esenta de lamaie si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu amidonul si sarea si se incorporeaza in aluat. Rezulta un aluat lipicios. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana pregatim lemon curdul.
Pentru lemon curd :
Se bat ouale ca pentru omleta Se adauga zaharul, sucul, esenta si coaja de lamaie. Se amesteca pana la omogenizare. Amestecul se pune le fiert la bain marin. Se amesteca pana se ingroasa, cam 10-15 minute. Apoi se ia de pe foc si se amesteca untul taiat cubulete. Se amesteca pana se topeste untul, si se da la rece.
Scoatem aluatul din frigider si formam bilute pe care le punem intr-o tava cu hartie de copt. Cu degetul mare facem o adancitura in fiecare biluta. Aceasta adancitura o umplem cu lemon cud. Dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc pe margine, circa 20 de minute.