Este o mancare buna si consistenta, hranitoare pentru ca are proteine, merge foarte bine in post, dar nu numai! Nu cred ca tre sa va mai spun pentru cine am facut-o. Reteta e a lui Buni. Pup Buni draga!
Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii.
Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper macinat.
Cand sunt fierte toate, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseza impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se gusta si se mai condimenteaza daca trebuie.
Cele trei cepe se curata si se taie felii, apoi se calesc in uleiul incins pana se inmoaie. La sfarsit se adauga boiaua si rosiile si se mai fierb cateva minute.
Se servesc calde cu muraturi.
Pofta buna!
1
daca aveti, adaugati si o lingurita de cimbru cand fasolea e aproape fiarta