Fasole batuta cu ceapa calita si boia

de Corinuta in Mancaruri de post, 18 Sep 2013 | 33658 vizualizari

 

Este o mancare buna si consistenta, hranitoare pentru ca are proteine, merge foarte bine in post, dar nu numai! Nu cred ca tre sa va mai spun pentru cine am facut-o. Reteta e a lui Buni. Pup Buni draga!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata cu bob mic
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • 3 cepe mari albe sau rosii
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 2 linguri rosii pasate
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa calita si boia:

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii.

Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper macinat.

Cand sunt fierte toate, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseza impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se gusta si se mai condimenteaza daca trebuie.

Cele trei cepe se curata si se taie felii, apoi se calesc in uleiul incins pana se inmoaie. La sfarsit se adauga boiaua si rosiile si se mai fierb cateva minute. 

Se servesc calde cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti, adaugati si o lingurita de cimbru cand fasolea e aproape fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa calita si boia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

-Marius- 1

10.04.2019, 06:46

BogdanC 1

11.12.2019, 11:21

Suuuuuper buna, nu am pus morcovi, dar am pus la 1 kg fasole (fiarta de 4 ori ), legumele rase pe semi-lama, 5 catei usturoi si 1/2 lingurita boia iute in compozie.
Produs nerecomandat diabeticilor sa il gateasca. (pana il pasezi dispare incet , incet, de pe ax pasator, de pe vasul pasatorului, mai de gustat)

Aurelia 07_07 1

14.12.2019, 17:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]