Foietaj cu pere si stafide

de Rocsi in Dulciuri, 4 Oct 2013 | 5440 vizualizari

 

Sunt o mare fana a deserturilor cu aluat foietaj si cum nu facusem de mult timp nimic cu foietaj parca as fi mancat. Era zi de post, m-am uitat ce ingrediente am prin bucatarie si asa am ajus la acest desert rapid, aromat si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu pere si stafide:

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa. Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.

Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul. Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari. Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.

Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute. Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu pere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara