Foietaj pentru tarta

de Ligia Bxl in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 7232 vizualizari

 

e mai buna,consistenta si sanatoasa ca cea din magazin,va garantez :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi de tarta:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • faina ptr un aluat nici moale nici tare
  • putina sare
  • Pentru ungerea foilor:
  • 250 gr de unt bio
  • 7 linguri de faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj pentru tarta:

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza.Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca,apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte,se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte,se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita.Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.

Se pot face tarte dulci sau sarate cu acest aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj pentru tarta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui