Cartofi taranesti
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeCartofii se spala bine, se taie cubulete mai mici si se amesteca cu sare si piper. Ardeiul se taie fasii, la fel si jambonul. Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii,...Citeste continuarea
Cum se umple borsul
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe pun 2-3 litri de apă la încălzit, dar apa să nu fie clocotită, ci caldă, spre fierbinte. Într-un vas mare (de exemplu, ca în fotografii, un borcan de sticlă de 8...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de branza
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneAm ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand...Citeste continuarea
Cum se face shaorma
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol; Amestec toate condimentele; Le stropesc cu ulei si le condimentez bine; Le pun pe o hartie de copt si le...Citeste continuarea
Champignons cu maioneza si usturoi
Postat de: RODIMUR in SalateSe rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care...Citeste continuarea
Ciorba de linte si naut cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Costita de purcel la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa...Citeste continuarea
Couscous cu naut si rosii
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa. Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le...Citeste continuarea
Chifle integrale imbracate in...
Postat de: Valclaudia in PiinePreincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu os de vitel
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda. Curatati si spalati morcovul si ceapa. Tocati...Citeste continuarea
Ciuperci cu branzeturi
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCiupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim...Citeste continuarea
Cum se face mamaliga
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasMamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de...Citeste continuarea
Coaste de porc fierte in bere
Postat de: AlexTeacher in PorcLasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: AlexTeacher in CiorbePune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taietei de casa
Postat de: Oana in CiorbeMai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in Supe/CiorbeSe alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...Citeste continuarea
Caffe Frappe cu inghetata de vanilie
Postat de: Bucataras in CafeaVom folosi un espressor Breville si un blender. Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / CompotPentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de...Citeste continuarea
Cirese pentru iarna
Postat de: sufletista in ConserveIntr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine. In borcane spalate si sterilizate,...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: Bunica in Sirop / CompotÎntr-o cartiță de 1 l pune apa la fiert. Adaugă zahărul cănd apa clocotește. Lasă la fiert până la topirea zahărului. Spală caisele, rupe-le în jumătăți,...Citeste continuarea
Clatite cu branza si fructe
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa...Citeste continuarea
Compot de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotIntr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIncepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse. Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: amalia01 in CiorbeIn apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea
Ciorba de fasole teci
Postat de: licurici_lra in CiorbeSe pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...Citeste continuarea
Chifle cu mac
Postat de: mirela0911 in PiineSe prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotVisinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii. Le spalam din nou si le punem in borcane. In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana si marar o...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală,...Citeste continuarea
Cartofi noi cu usturoi
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare, 15 minute. Se scot, se scurg si se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara cu sare, piper si boia. Se curata...Citeste continuarea
Costite cu miere la cuptor
Postat de: CameliaComan in PorcSpalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar si usturoi
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeUmplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...Citeste continuarea
Ciuperci champignon umplute la cuptor
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legumeAm trecut ciupercile sub un jet de apa rece si le-am curatat de coaja. Le-am rupt codita si le-am asezat intr-o tava, alaturi de ciuperci. Separat, am taiat sunca si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Scarita se taie bucati. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele...Citeste continuarea
Cotlete de porc la gratar cu...
Postat de: MotanLaOale in PorcToate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...Citeste continuarea
Ciorbita de rosii cu orez
Postat de: RODIMUR in Supe/CiorbeSe curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri). Se alege...Citeste continuarea
Cum se face omleta perfecta
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasSunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima ! Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac....Citeste continuarea
Cotlet de porc la tava, cu cartofi...
Postat de: RODIMUR in PorcCotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider. După acest interval de timp, se scot...Citeste continuarea
Coltunasi Mama Mia
Postat de: alinapaven in Mancare copiiSe framanta foarte bine totul (aproximativ 15 min), apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa in foaie subtire. Dupa ce este intins bine cu sucitorul, se pune putin ulei deasupra si se...Citeste continuarea
Cotlet de mistret cu ciuperci
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneAm spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile. Feliati usturoiul si ciupercile brune. Bucata de...Citeste continuarea
Chiftele din peste
Postat de: dantes in PestePestele se curata, se dezoseaza si se da de doua ori, prin masina de tocat carne. Se amesteca cu un ou crud, sare, piper, praf de usturoi sau usturoi pisat si pesmet, se framanta totul foarte bine...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: AlexTeacher in CiorbeScoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...Citeste continuarea
Cartofi noi copti cu rosii cherry...
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeRoşioarele şi cartofii se spală bine. Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit. Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: georgiana_22 in Supe/CiorbeAm taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si...Citeste continuarea
Chiftele de pui la cuptor
Postat de: oanapl in PuiCarnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu leustean
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert...Citeste continuarea
Cus-cus cu carnati de casa
Postat de: RODIMUR in PorcSe taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în...Citeste continuarea
Cartofi noi cu carnati picanti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ]. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa...Citeste continuarea
CARNE ASADA
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiSe prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se...Citeste continuarea
Chiftele din dovlecel si branza de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeDecojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău. Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl...Citeste continuarea