Ciorba cu perisoare de pui si oregano

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Sep 2017 | 4175 vizualizari

 

  Prin bucatarie am tot felul de vase si ustensile precum ii sta bine unui amator de gatit. De data aceasta, am pus la treaba Salad chef-ul cu ajutorul caruia am taiat milimetric de egal, legumele pentru ciorba. Am dat din nou de oreganao in sertarul cu condimente. Mi-am zis ca merge bine si cu carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 pahar bulion rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • oregano maruntit
  • patrunjel verde

Perisoare:

  • 500 gr carne pui tocata 
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de pui si oregano:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Am taiat legumele pe lungime si le-am maruntitit cu ajutorul aparatului Salad chef.
  3. Legumele se calesc usor in ulei cateva minute. Sarati.
  4. Adaugati 2 litri de apa si fierbeti 20 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.
  5. Amestecati carnea tocata de pui cu restul ingredientelor pentru perisoare.
  6. Puneti compozitia la frigider pana o folositi, se va modela mai usor daca este rece.
  7. Cand legumele sunt fierte, modelati perisoare rotunde.
  8. Puneti alaturi un bol cu apa. Veti rotunji frumos perisoarele cu mainile umezite.
  9. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati mingile de carne.
  10. Fierbeti 10 minute, la foc mediu. Mai adaugati putin oregano.
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  12. Serviti ciorba de pui cu perisoare si oregano, presarata cu patrunjel verde.
  13. Cine doreste, poate adauga smantana sau iaurt grecesc.

                                Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Puneti compozitia pentru perisoare la frigider pana o folositi. Se va modela mai usor daca este rece.

2

Cand modelati perisoarele, puneti alaturi un bol cu apa. Veti rotunji frumos perisoarele cu mainile umezite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de pui si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

02.10.2017, 19:38

O ciorba fierbinte tare buna ar fi acum!

dantes 1

15.10.2017, 10:45

Buna!

tina58 1

15.10.2017, 11:57

Draga Mihaela stiu ca ai si tu ceva experienta in ale gatitului dar tinand cont de faptul ca omul cat traieste invata imi permit sa-ti fac cateva sugestii in legatura cu aceasta ciorba. Incearca sa inlocuiesti unul dintre cei doi morcovi cu o ceapa in asa fel incat sa ai doua cepe si un morcov pe langa celelalte legume si vei vedea ca ciorba e mai gustoasa iar pe timp de vara inlocuieste bulionul cu rosii proaspete(eu am si peste iarna rosii intregi in congelator). In compozitia de perisoare adauga o ceapa iar pesmetul inlocuieste-l cu o mana de orez (pesmetul e bun la chiftele) si perisoarele vor fi mai pufoase. nu vor mai fi gloante. Deasemenea poti sa o acresti cu putina lamaie sau putin bors. Sper ca nu te-ai suparat pe mine pentru sugestii ! Spor !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu tarhon