Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc ușor și rapid și sunt delicioase. Vă invit să încercați și voi această rețetă delicioasă!
Topești untul într-o cratiță, la foc mic. Mărunțești biscuiții, îi pui într-un vas și apoi torni untul și amesteci până când obții o compoziție omogenă. Pui o forma cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregatești crema de mure.
Pui murele la fiert și le lași să clocotească timp de 5 minute, apoi le mixezi și le pui într-o strecurătoare, pentru a scăpa de semințe. Lași sosul de mure să se răcească.
Pentru a pregăti cele 2 creme, mixezi în 2 vase crema mascarpone cu zahărul măcinat și apoi adaugi în fiecare câte 125ml de frișcă lichidă mixată. Într-un vas adaugi 125 ml de sirop de mure și în celălalt vas adaugi iaurtul și mixezi până când se omogenizează compoziția.
Pui gelatina la hidratat în apă rece pentru 10 minute (în 2 vase diferite), apoi o topești pe baie de aburi și o lași să se răcorească. Adaugi câteva linguri de cremă de mure peste gelatină și apoi torni peste întreaga cremă și amesteci până se omogenizează. La fel procedezi și cu crema de iaurt.
Torni câte 3 linguri din crema de iaurt peste blatul de biscuiti și apoi adaugi 3 linguri din crema de mure și tot așa până când termini toată compoziția, apoi dai prăjitura la rece.
După 2-3 ore (sau mai bine lași peste noapte), când crema s-a întărit, îndepărtezi inelul de tort. Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Decorezi prăjitura cu mure.