Cum se face sucul de rosii. Sucul de rosii este foarte bun pentru a-l folosi la prepararea sosurilor, asa ca este util sa il avem in camara si este si mai bun daca il facem chiar noi, cu rosii din gradina.
Au rezultat 10 l de suc de rosii din cantitatile pe care le-am folosit.
Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre finalul fierberii, se adauga zaharul si sarea grunjoasa, dupa gust.
Se pune sucul de rosii fierbinte in borcane sau sticle, curate si uscate. Se infileteaza capacele. Dupa aceea, acestea se mai fierb 40-50 de minute pe baie de aburi si se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau se pun la racit sub o patura.
*Cand le fierbeti pe baie de aburi, temperatura sticlelor si a apei din vas trebuie sa fie aproximativ egala (nu puneti sticle fierbinti in apa rece sau invers).
**Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele se va aseza un prosop.