Cum se face sucul de rosii

de vasimur in Bulion, 23 Sep 2017 | 7995 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Este foarte bun, atât pentru pus în mâncare, cât si pentru băut, simplu sau cu vodka, preparând vestitul cocktail Bloody Mary.
Eu folosesc o oală de 10 l și ingredientele de mai jos sunt necesare pentru o șarjă!
Din ingredientele de mai jos, au rezultat 16 porții (o porție este o sticlă de 1/2 l).

 

INGREDIENTE

  • 12-13 kg de roșii sănătoase și bine coapte
  • 10 linguri rase de sare mare, neiodată
  • 10 linguri rase de zahăr
  • 10 aspirine obișnuite
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs.

Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors (manuală sau electrică, de care aveți). Sucul rezultat se pune în oală și se fierbe la foc mic, cu sarea și zahărul, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul oalei.

Între timp, se spală bine sticlele și se scurg de apă.

Când sucul din oală a scăzut la aproximativ 8 l (apreciere ochiometrică!) se adaugă aspirinele pisate fin, se mai dă un clocot și se dă oala jos de pe foc. Sucul se toarnă fierbinte în sticle.

Se capsează imediat, se acoperă cu pături într-un loc retras și se lasă să se răcească chiar și 3 zile. Se dau la cămară fără să mai fie nevoie de alte metode de sterilizare.

TIPS-URI

1

Alegeți roșiile să fie sănătoase și cât mai coapte.

2

Folosiți doar sare neiodată, pentru industria alimentară

3

Folosesc această metodă combinată de conservare sare+zahăr+aspirină de foarte mulți ani și nu am dat greș niciodată. Am și acuma câteva sticle de anul trecut, în perfectă stare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

23.09.2017, 22:38

Ce culoare frumoasă are!

dantes 1

28.09.2017, 08:33

CorinaBran Mihalache 1

08.08.2018, 23:05

Se poate reduce timpul de fierbere daca lasati sucul rezultat la decantat. Apa se scoate cu un furtun subtire si sucul de rosii va fi mai consistent.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii