Chiftelute de peste

de Oana in Salau, 5 Oct 2017 | 14483 vizualizari

 

Chiftelute de peste, coapte in cuptor, cu mai putine grasimi, se prepara foarte usor si sunt ideale langa o salata colorata!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr file de salau
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate lingurita oregano uscat
  • In plus:
  • pesmet pentru tavalit chiftelutele
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de peste:

Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.

Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu aiba oase! Rastoarna-l in castron, adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi omogenizeaza bine compozitia. Formeaza chiftelutele si tavaleste-le prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Pune-le intr-o tava pe hartie de copt si stropeste-le cu ulei de masline, apoi coace-le la 180 de grade C, cam 15 de minute, intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le inca 15 minute, pana se rumenesc.

Serveste chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata, sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulou de peste