Ciorba greceasca de porc

de mihaelar63 in Ciorbe, 25 Sep 2017 | 6186 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sidy https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-greceasca-de-pui-44896.html. Este o ciorba hranitoare, usor de preparat. Pentru specificul grecesc, am mai adaugat putin oregano.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pulpa porc
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri orez
  • 1/2 lingurita oregano grecesc uscat si maruntit
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba greceasca de porc:

  1. Carnea se taie cuburi.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla maruntirea. Nu dorim sa obtinem o pasta].
  4. Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o culoare frumoasa la ciorba.
  5. Restul legumelor se taie bucati mari si apoi, se maruntesc si acestea.
  6. Turnati deasupra morcovului doi litri de apa.
  7. Adaugati carnea si legumele. Sarati si fierbeti timp de 30 minute.
  8. In acest moment, adaugati orezul si oregano.
  9. Lasati la fiert, foc mediu, inca 10 minute.
  10. Galbenusurile se bat bine cu zeama de lamaie. Adaugati smantana si omogenizati. Adaugati treptat un polonic de zeama calda si amestecati.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati ouale cu smantana in oala, amestecand usor.
  12. Piperati dupa gust.
  13. Gustati si sarati/ acriti, daca mai este nevoie.
  14. La servit, adaugati mult patrunjel verde tocat.

                         Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o culoare frumoasa la ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors