Ciorba greceasca de porc

de mihaelar63 in Ciorbe, 25 Sep 2017 | 5867 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sidy https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-greceasca-de-pui-44896.html. Este o ciorba hranitoare, usor de preparat. Pentru specificul grecesc, am mai adaugat putin oregano.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pulpa porc
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri orez
  • 1/2 lingurita oregano grecesc uscat si maruntit
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba greceasca de porc:

  1. Carnea se taie cuburi.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla maruntirea. Nu dorim sa obtinem o pasta].
  4. Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o culoare frumoasa la ciorba.
  5. Restul legumelor se taie bucati mari si apoi, se maruntesc si acestea.
  6. Turnati deasupra morcovului doi litri de apa.
  7. Adaugati carnea si legumele. Sarati si fierbeti timp de 30 minute.
  8. In acest moment, adaugati orezul si oregano.
  9. Lasati la fiert, foc mediu, inca 10 minute.
  10. Galbenusurile se bat bine cu zeama de lamaie. Adaugati smantana si omogenizati. Adaugati treptat un polonic de zeama calda si amestecati.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati ouale cu smantana in oala, amestecand usor.
  12. Piperati dupa gust.
  13. Gustati si sarati/ acriti, daca mai este nevoie.
  14. La servit, adaugati mult patrunjel verde tocat.

                         Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o culoare frumoasa la ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure