Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline.
Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare.
Se prajesc in tigaie cateva minute, pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet.
Intre timp, se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru sosul de rosii, se incalzeste putin ulei de masline intr-o alta tigaie.
Se adauga usturoiul feliat si tulpinile tocate ale busuiocului. Se soteaza cateva minute. Se adauga restul de busuioc si rosiile, impreuna cu sosul lor, sare si piper. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se sfarama rosiile cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga otet balsamic.
Se adauga rozmarinul/ cimbrul/ maghiranul tocate peste chiftele, se amesteca si se mai gateste 30 de secunde.
Se adauga mazarea in sosul de rosii, se gateste 2-3 minute, se adauga apoi spaghetele si se amesteca.
Se aseaza in farfurii, se adauga chiftelele deasupra, impreuna cu Parmezanul si frunze de busuioc.