Poate că mai vrem din când în când și ceva picant, sau poate că unii vor numai picant!!!
Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița.
Spălăm bine 3 borcane de 800 g.
Aranjăm castraveții în borcane.
Pregătim restul ingredientelor.
Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru, jumătate linguriță boabe muștar, 3 linguri oțet, câte un cățel de usturoi, 2-3 fâșii hrean,2-3 felii de ceapă, o floare de mărar, o frunză de țelină și nu în ultimul rând ARDEIUL IUTE.
Umplem borcanele cu apă și se acoperă cu capac.
Se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute.
Se scot borcanele și se țin la cald - învelite într-un prosop sau pătură până la răcirea completă.
Se dau la cămară pentru minim 2 săptămâni.