Cous cous cu legume

de oanapl in Mancaruri de legume, 18 Sep 2017 | 4327 vizualizari

 

Iată o rețetă rapidă de post. Dacă doriți, puteți folosi acest preparat ca și garnitură la friptură.

 

INGREDIENTE

  • 150 g cous cous
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • Pătrunjel
  • Cimbru
  • Sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous cu legume:

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe.

Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.

 Scoți legumele pe o farfurie, mai adaugi puțină apă (să fie aproximtiv 150 ml de apă in tigaie) și când fierbe, adaugi cous cous-ul, oprești focul și îl lași 5-7 minute acoperit cu capacul, pentru a absorbi toată apa. Cu o furculiță, amesteci cous cous-ul până se desface bob cu bob și apoi adaugi legumele și amesteci ușor.  Presari pătrunjelul tocat și servești preparatul ca atare sau ca și garniture pentru friptură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quesadillas umplute cu legume coapte si mozzarella