Compot de piersici

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 19 Sep 2017 | 3094 vizualizari

 

Compotul de piersici este foarte bun pentru a-l servi ca atare sau pentru a-l folosi la prepararea prajiturilor si torturilor. 
Au rezultat 11,5 l de compot de piersici din cantitatile pe care le-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici
  • 1100 g zahar
  • 5,5 l apa
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate).

Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.

Se pune siropul peste feliile de piersici, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei. Se infileteaza capacele. Se fierb sticlele pe baie de aburi, timp de 40-50 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau sub o patura.

*Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele, se va aseza un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

21.09.2017, 19:55

Imi place, asa ca fur o sticluta si eu!

cristinutanicolita 1

21.09.2017, 23:32

Bun

dantes 1

22.09.2017, 08:48

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici