Chiftele la cuptor cu masline verzi, mozarella si rosii

de Satisfyyourcravings in Vita, 15 Sep 2017 | 3064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 de grame pesmet
  • 80 ml lapte
  • 750 grame carne tocata de vita
  • 90 de grame pesto
  • o mana patrunjel proaspat, tocat
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 grame rosii cherry
  • cateva crengute de oregano sau rozmarin
  • 150 grame masline verzi cu samburi
  • 200 grame bocconcini ( mini mozarella)
  • frunze proaspete de busuioc
  • paine pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor cu masline verzi, mozarella si rosii:

Se amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. 

Se modeleaza chiftelele, aproximativ 40 de grame de compozitie per chiftea.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelele pe toate partile, cateva minute, pana devin aurii, dar nu sunt gatite complet.

Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, impreuna cu rosiile cherry taiate, oregano/ rozmarin, bocconcini si maslinele. 

Se gatesc 20 de minute, in cuptor, pana cand branza s-a topit si chiftelele sunt gatite. Se decoreaza cu frunze de busuioc si se consuma cu paine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor cu masline verzi, mozarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon