Ciorba de perisoara e una dintre mancarurile clasice pe care trebuie sa stii sa o faci bine. Nu de alta, dar nimeni nu refuza o portie.
Mai sus gasesti reteta video pas cu pas!
Pune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit;
Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici.
Cand carnea a inceput sa produca spuma, ia-o indeparteaz-o cu o spumiera.
Pentru perisoare: Separa albusurile de galbenusuri. Pune carnea tocata intr-un castron incapator. Da cepele pe razatoare si adauga-le peste carne impreuna cu orezul, paprika afumata, ienibaharul, patrunjelul, albusurile de ou si potriveste de sare si piper. Amesteca bine de tot pana obtii o compozitie omogena. Umezeste-ti mainile si formeaza perisoarele pe care le lasi momentan pe un tocator, in frigider, acoperite de folie de plastic.
Verifica bucatelele de carne si vezi daca s-au fiert. Cand acestea sunt aproape fierte, adauga radacinoasele. Cand apa fierbe puternic, adauga si perisoarele si ardeii.
Perisoarele le lasi cca 20-25 de minute la fiert, in functie de cat de mari le-ai facut. Toaca rosiile cuburi, iar cand totul a fiert, adauga-le in ciorba impreuna cu borsul, sarea si piperul dupa gust.
Intr-un castron, amesteca cele 2 tipuri de smantana si cele 2 galbenusuri. Pune apoi cate un polonic de zeama deasupra, la intervale relativ scurte, amestecand constant cu un tel. Scopul este sa aduci smantana si ouale treptat la temperatura lichidului din oala. Dupa ce-ai incorporat cca. 10 polonice, adauga smantana in oala.
Toaca tarhonul, coriandrul si leusteanul marunt. Serveste aceasta ciorba impreuna cu verdeturile si vei vedea ca este de-a dreptul senzationala.