Conopida pane, invelita in cascaval

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 6338 vizualizari

 

E vremea roadelor bogate și pe mesele noastre sunt mai ales mâncăruri de legume. 
O mâncare de sezon, ușoară, gustoasă și consistentă, grație feliilor de cașcaval care învelesc conopida pane.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă medie
  • 8 felii de cașcaval Delaco
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină albă
  • unt pentru uns tava
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane, invelita in cascaval:

Conopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la fiert în apă clocotită în care a fost dizolvată sare. După 10 minute, când conopida s-a mai înmuiat (dar nu de tot), se strecoară și se lasă puțin să se răcorească.

Între timp, se taie în două, pe lungime, fiecare felie de cașcaval. Ouăle se bat bine cu puțină sare și piper și se adaugă treptat făina albă, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Rezultă o compoziție de consistența smântânii.

Buchețelele de conopidă se dau prin compoziția cu ouă și se prăjesc, pe toate fețele, la foc potrivit, într-o tigaie cu ulei suficient. Când sunt frumos rumenite, se iau cu paleta, se învelesc în feliile de cașcaval pregătite dinainte și se pun într-o tavă, unsă cu puțin unt.

Se dă tava cu buchețelele de conopidă la cuptor, până ce se topește cașcavalul.

Se servesc calde, cu roșii.

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeți prea mult conopida, ca să rămână întreagă, pentru a fi făcută pane.

2

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe în compoziția cu ouă, pentru pane.

3

Folosiți puțină sare, pentru că buchețelele sunt puțin sărate de la fiert, iar cașcavalul este, de asemenea, suficient de sărat.

4

Adaosul feliilor de cașcaval face conopida pane mai consistentă și mai gustoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane, invelita in cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

15.09.2017, 17:04

Nu am mancat niciodata, dar cred ca este gustoasa!!

mirela0911 1

15.09.2017, 20:26

Foarte buna!

Cofetarul Vesel 1

17.09.2017, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei si cascaval