Compot de prune

de Cofetarul Vesel in Bauturi, 28 Aug 2017 | 2245 vizualizari

 

Aceasta bautura este foarte buna si poate fi consumata oricand. Va recomand cu drag, aceasta reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kilograme de prune
  • 4 litri apa
  • 600 grame zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Mai intai pregatim siropul. Vom amesteca zaharul cu apa pana cand se va dizolva complet. Vom pune cate 5-10 prune intr-un borcan, in functie de marimea lui. Vom pune siropul in borcane(siropul nu trebuie sa depaseasca gura borcanului). Punem borcanele intr-o oala, o umplem cu apa si punem compotul la fiert cam o ora. Dupa ce prunele isi schimba culoarea si coaja se desprinde de pe ele, putem lua compotul de pe foc. Scoatem borcanele din oala si le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

29.08.2017, 15:50

bun, bun!

Rocsi 1

30.08.2017, 20:05

Imi place compotul de prune!

mirela0911 1

31.08.2017, 22:13

Asa fac si eu! Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune