Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca
De obicei, fac supa dulce de pui cu taitei (preferata copiilor) insa de data aceasta am zis sa schimb putin gustul, sa vedem daca are trecere. :D A iesit o ciorbica tare buna si care le-a placut chiar si mofturosilor. :P
Cum se prepara Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca
Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga si putina sare.
Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie in bucati potrivite, ceapa se cresteaza in doua, pastarnacul si patrunjelul se lasa intregi.
Dupa ce nu mai spumeaza, se adauga si legumele in apa si se lasa sa fiarba incet la foc mic spre potrivit pentru a nu se tulbura supa. Ceapa se indeparteaza dupa ce s-a inmuiat.
Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate in cuburi. Separat se pune mazarea la fiert in apa cu putina sare.
Se pun si taiteii lati la fiert in apa cu sare. Cand sunt al dente, se strecoara si se lasa deoparte.
Cand sunt gata legumele, se adauga mazarea scursa si taiteii, se potriveste cu sare dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se serveste garnisita cu patrunjel verde tocat si alaturi ardei iute si paine de casa. Recomandam si supa de rosii cu naut
Pofta buna!
1
Daca preferati mai acrisoara ciorba, se poate adauga putin bulion sau otet.
2
Se pot adauga si alte legume pe care le preferati.