Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca

de mirela0911 in Ciorbe, 1 Oct 2017 | 20648 vizualizari

 

Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca
De obicei, fac supa dulce de pui cu taitei (preferata copiilor) insa de data aceasta am zis sa schimb putin gustul, sa vedem daca are trecere. :D A iesit o ciorbica tare buna si care le-a placut chiar si mofturosilor. :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca
  • bucati din pui (eu am avut spinare, osul de la un piept)
  • 2 morcovi mari
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2-3 rosii bine coapte
  • 1 cana mica mazare
  • sare dupa gust
  • taitei lati
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca

Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga si putina sare.

Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie in bucati potrivite, ceapa se cresteaza in doua, pastarnacul si patrunjelul se lasa intregi. 

Dupa ce nu mai spumeaza, se adauga si legumele in apa si se lasa sa fiarba incet la foc mic spre potrivit pentru a nu se tulbura supa. Ceapa se indeparteaza dupa ce s-a inmuiat.

Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate in cuburi. Separat se pune mazarea la fiert in apa cu putina sare. 

Se pun si taiteii lati la fiert in apa cu sare. Cand sunt al dente, se strecoara si se lasa deoparte.

Cand sunt gata legumele, se adauga mazarea scursa si taiteii, se potriveste cu sare dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote. 

Se serveste garnisita cu patrunjel verde tocat si alaturi ardei iute si paine de casa. Recomandam si supa de rosii cu naut

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati mai acrisoara ciorba, se poate adauga putin bulion sau otet.

2

Se pot adauga si alte legume pe care le preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kytz 1

03.10.2017, 09:44

Foarte bună, mai ales în această perioadă!

mirela0911 1

03.10.2017, 10:51

Va multumesc pentru aprecieri!

Ina 1

08.10.2017, 19:19

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana