Conopida cu branzeturi la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 6881 vizualizari

 

Pentru că e vremea conopidei, facem mâncare din conopidă, iar dacă mai adăugăm și brânzeturi, rezultatul nu poate fi decât foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă mare
  • 80-100 grame unt
  • 200 grame telemea de vaci
  • 50-75 grame cașcaval Delaco
  • 500 ml lapte dulce
  • 3 linguri de făină albă
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu branzeturi la cuptor:

Conopida se curăță de foile verzi, se desface în buchețele, se spală bine cu apă rece, după care se pune la fiert în apă sărată clocotită, până ce se înmoaie.

Când conopida s-a înmuiat, se scurge de apă și buchețelele se pun într-un vas termorezistent, uns cu unt.

Separat se prepară sosul. Se topește untul într-o crăticioară, se adaugă treptat făina în ploaie și după ce se călește în unt 1 minut, se stinge cu laptele dulce. Se amestecă permanent sosul, ca să nu se prindă de fundul crăticioarei, până ce se îngroașă, după care se condimentează cu sare și piper.

Telemeaua se răzuie pe răzătoarea mare, iar cașcavalul, pe răzătoarea mică.

O parte din telemeaua rasă se amestecă în sos, iar cealaltă se presară peste și între buchețelele de conopidă. Se toarnă sosul peste conopidă, în vasul termorezistent, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se dă vasul la cuptor, la foc potrivit, până ce cașcavalul se rumenește frumos.

Se servește caldă.

TIPS-URI

1

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe din făină, atunci când veți face sosul.

2

În loc de telemea, se poate folosi brânză de burduf.

3

Deasupra conopidei se poate presăra telemea răzuită, dar eu prefer cașcavalul, pentru crusta delicioasă și rumenită în care se transformă, la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de legume (2)