publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de rosii cu bacon si galuste de gris
Curatati spalati si tocati marunt morcovul, patrunjelul si telina. Pentru tocare eu am folosit robotul de bucatarie. Este mult mai rapid si comod decat sa folosesti razatoarea. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jambonul se taie cubulete mici. Rosiile se...
Ciorba de perisoare
Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina. Dupa 3 minute se pun la fiert in oala 2 apa peste legume. Sarati. Fierbeti 15-20 minute legumele....
Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen
Cartofii se spala si se taie cuburi mai mari. Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete. Gogosarul se spala, se curata si se taie marunt. Afumatura se spala si se opareste cu apa fierbinte....
Ciorba de pui cu zucchini
Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si vasele cu care ati lucrat la pui. Vara si nu numai, este pericol mare de transmitere a unor bacterii...
Ciorba cu perisoare de pui si leustean
Curatati si spalati ceapa si morcovii. Feliati rondele morcovul. Taiati rondele ceapa. Sotati usor in ulei 2 cepe si morcovii Adaugati orezul si puneti 2 l apa. Sarati. Intr-un maruntitor puneti carnea de pui taiata, piper, sare, patrunjelul verde si o...
Ciorba de vitel cu broccoli si smantana
Legumele se curata si se spala. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere. Intr-o oala cu 4 l apa rece se pune carnea, ceapa, morcovii, telina si patrunjelul, intregi, fara sa le taiati. Se adauga...
Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel
Legumele se curata si se spala. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare. Se pun legumele la sotat in ulei timp de 2-3 minute. Adaugati boiaua si pasta de rosii. Amestecati...
Supa de scoici, chorizo si fasole
Curatati, spalati si taiati marunt legumele. Ceapa se toaca mai marunt. La fel si ardeiul. Restul legumelor le taiati dupa preferinta. Capul si coada de somn se spala si se fierbe in doi litri de apa sarata timp de 10 minute. Se scurge zeama de peste care se pastreaza si se...
Supa cu broccolini
Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa. Curatati si spalati legumele. Se pune oasele si legumele intregi la fiert in 3l apa cu sare [mai...
Ciorba de cartofi cu os afumat
Osul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura. Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie bucati dupa dorinta. Puneti pentru inceput osul la fiert impreuna cu morcovii [ care fierb mai...
Ciorba de miel cu spanac si salatica
Capul si si oasele de miel se curata bine si se spala. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare. Dupa ce s-a oparit apa se arunca si carnea se clateste. Curatati si spalati legumele si ceapa. Tocati-le marunt. Sotati...
Ciorba de perisoare cu praz, tarhon si smantana
Curatati si spalati legumele. Tocati marunt prazul. Taiati radacinoasele cuburi. Sotati usor legumele in ulei pana prazul incepe sa se inmoaie. Sarati. Adaugati 3 l apa si fierbeti 10-15 minute pana morcovii incep sa fie patrunsi. Intre timp preparati perisoarele....
Ciorba cu varza de Bruxelles - de post
Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi. Cartofii se taie bucati mai mari. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine sticloasa. Se adauga morcovii si ardeii si se mai calesc cateva minute impreuna. Sarati. Se...
Ciorba de porc cu conopida si broccoli
Se spala osul cu carne bine. Eu il tin si in apa rece o ora sau doua pentru ca sa se traga sangele din ele. Opariti timp de 5 minute in apa clocotita osul de porc si aruncati apa. Curatati si spalati morcovii si ceapa. Se pune la fiert osul cu carne, morcovii si ceapa...
Supa cu legume verzi, linte si iaurt
Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat. Turnati...
Ciorba cu dovlecel si galuscute
Pentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului. Curatati si spalati legumele. Dovleceii doar i-am spalat, nu a fost nevoie sa se curete, coaja lor este...
Ciorba de porc cu varza
Carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama. Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati patrate ardeiul Kapia. Varza se taie fideluta. Taiati rondele...
Supa de toamna cu carnati sibieni
Pentru operativitate, puneti apa la incalzit in fierbatorul electric. Astfel veti avea apa clocotinda si economisiti timp. Ceapa se curata si se taie cubulete marunt. Carnatii sibieni se taie rondele. Caliti usor ceapa impreuna cu carnatii in ulei. Turnati...
Ciorba de salata verde si spanac
Spalati si curatati legumele. Spalati verdeturile. Taiati marunt ceapa. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati/sferturi de rondele. Caliti usor ceapa si morcovii in ulei. Adaugati 2 l apa. Sarati si puneti la fiert impreuna cu cartofii si semintele de ovaz....
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Carnea de gaina se fierbe bine in apa cu sare. Zeama se foloseste la prepararea ciorbei, carnea se consuma calda in loc de gustare. Legumele se curata si se spala. Radacinoasele se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Cartofii se taie cuburi. Caliti...
Supa cu fasole verde si ficatei de pui
Spalati si curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Spalati verdeturile. Taiati morcovii dupa plac. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati ficateii de pielite si ii sarati. Ficateii. daca se sareaza. vor fi mai fermi la preparare. Tamponati ficatul de pui cu...
Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si radacina de patrunjel. Cartofii se taie cubulete. Inabusiti legumele tocate marunt, in ulei cateva...
Ciorba cu perisoare de pui si oregano
Legumele se curata si se spala. Am taiat legumele pe lungime si le-am maruntitit cu ajutorul aparatului Salad chef. Legumele se calesc usor in ulei cateva minute. Sarati. Adaugati 2 litri de apa si fierbeti 20 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie. Amestecati...
Ciorba greceasca de porc
Carnea se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla maruntirea. Nu dorim sa obtinem o pasta]. Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o...
Ciorba de peste cu chorizo
Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata . La fiert se aduga si foaia de dafin + otetul de mere . Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Scoateti foaia de dafin afara . Pestele curatat de oase se lasa separat si se adauga doar la servire ....
Ciorba de fasole boabe noi - in parga
Costita afumata se portioneaza si se fierbe 15 minute. Aruncati apoi aceasta apa. Spalati fasolea boabe si scurgeti de lichid. Spalati, curatati si iar spalati legumele folosite. Spalati ierburile aromatice. Feliati rondele subtiri morcovul si patrunjelul radacina....
Supa de pui cu broccoli si iaurt
Bucatile de pui se spala bine. Maruntaiele se curata bine de pielite si se spala. Spalati si curatati bine legumele. Tacati marunt ceapa. Ardeiul si morcovii se taie cuburi. Se soteaza [ caleste ] usor in ulei ceapa, ardeiul si morcovul. Adaugati 2 l apa. Sarati. Se...
Ciorba de varza cu os de vitel
Osul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda. Curatati si spalati morcovul si ceapa. Tocati marunt morcovul si ceapa. Puneti la fiert, in apa cu sare din nou, osul de vitel si soricul de porc....
Ciorba taraneasca cu leustean
Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza...
Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele carnatul, ardeiul iute si coditele de ceapa verde. Se pun la fiert in 2 l apa, morcovul si ceapa...