Pui in sos de mustar si capere

de Bya Ralu in Pui, 17 Apr 2014 | 47387 vizualizari

 

Reteta este luata de la Gabytzu :) bineinteles e foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g bucati de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura de capere in otet
  • zeama de lamaie
  • sare/piper/boia dulce
  • ulei de masline
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de mustar si capere:

Bucatiile de pui se pun in apa rece cu sare la fiert.

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se taie rondele si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele.

Se adauga cate un polonic din supa pana se inmoaie ceapa si morcovul.

Cand sunt fierte bucatiile de pui se pun in tigaie, se lasa sa se rumeneasca putin pana cand scade zeama.

Se adauga restul de supa  si condimente dupa gust.

Smantana se amesteca cu mustarul si faina si 1-2 polonice de supa calda, se omogenizeaza bine si se adauga peste pui. Se pun si caperele scurse de zeama.

Se lasa la foc mic sa dea un clocot, nu se lasa sa fiarba pentru ca taie smantana.

Se presara deasupra marar proaspat.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit faina pentru ca mi s-a parut prea mult sos si prea subtiri,e optionala faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de mustar si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

19.04.2014, 00:05

miuta e tare gustoasa reteta sa o incerci

DanaModog 1

19.01.2015, 16:59

Bya Ralu 1

08.11.2015, 22:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu legume