Ciorba de salata verde si spanac

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 10 Ian 2018 | 7349 vizualizari

 

 Cele rele sa se spele - cele bune sa se adune. Asa si ciorbita aceasta este numai buna de preparat dupa sarbatori, sa spele excesele alimentare.  Doritorii pot sa puna ceva afumatura de sezon sau sa o prepare pe baza de zeama de carne. Eu am ales sa fie fara carnita de aceasta data. In al doilea rand am renuntat la orez si am folost ovaz.

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi
  • 2 maini cu frunze de spanac
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri seminte de ovaz
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lamaie zeama
  • 1 pahar smanatana grasa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde si spanac:

  1. Spalati si curatati legumele.
  2. Spalati verdeturile.
  3. Taiati marunt ceapa. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati/sferturi de rondele.
  4. Caliti usor ceapa si morcovii in ulei. Adaugati 2 l apa.
  5. Sarati si puneti la fiert impreuna cu cartofii si semintele de ovaz.
  6. Dupa 20 minute, incercati morcovii daca sunt fierti.
  7. In caz afirmativ, adaugati usturoiul pisat si verdeturile taiate fasii.
  8. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte din ciorba, se amesteca si se adauga in oala care a fost trasa la o parte de pe plita. Astfel evitati ca smantana sa faca cocoloase.
  9. Acriti cu zeama de lamaie dupa preferinta. Piperati.
  10. Gustati si sarati/acriti daca este nevoie.
  11.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Smanatana se dilueaza cu zeama fierbinte din ciorba, se amesteca si adauga in oala care a fost trasa la o parte de pe plita. Astfel evitati ca smantana sa faca cocoloase.

2

Adaugand verdeturile la sfarsitul prepararii, acestea isi vor pastra mai mult proprietatile nutritive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de mazare, spanac si menta