Interesant acest broccolini. A aparut in standurile de legume si in magazinele noastre. Eu am avut acum cativa ani in gradina, obtinut din seminte ce le-am primit de la o verisoara ce avea fata in SUA. Sincer am crezut ca nu stiu eu ingriji broccoli si mi-au iesit rau. Al doilea an le-am prins gustul si le-am folosit in mod frecvent. Cateva informatii gasiti si aici : https://en.wikipedia.org/wiki/Broccolini. Este un hibrid natural, fara a fi modificat genetic intre broccoli si gai lan [ o ruda chinezeasca :D ]. Demn de retinut este beneficiul nutritional ce-l aduce 26 calorii, continutul de vit C (73%) si vit A.
Eu am preparat o supa de carne pe baza de oase de vitel cu carne si legume. Jumatate din zeama si legume am folosit la supa de broccolini. Cealata jumatate am preparat a doua zi supa cu galuste de gris.
Pofta buna !!!
1
Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa.
2
Prefer folosirea oalei sub presiune pentru ca gatesc rapid si zeama ramane foarte limpede.