Ciorba de miel cu spanac si salatica

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2018 | 2890 vizualizari

 

 Daca avem miel proaspat de Paste nu s epoate sa nu facem si o ciorbita buna cu smantana si verdeturi.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de miel + partile osoase de la capatul picioarelor
  • 3 morcovi
  • 4 cepe mici
  • 2 patrunjel radacina
  • 2 tije de telina
  • 2 ardei -rosu si galben
  • 2 foi dafin
  • 4 linguri orez
  • 1 lingura tarhon verde tocat
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml smantana fermentata
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 2 maini salatica de padure
  • 2 maini frunze spanac
  • zeama lamie-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu spanac si salatica:

  1. Capul si si oasele de miel se curata bine si se spala.
  2. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare.
  3. Dupa ce s-a oparit apa se arunca si carnea se clateste.
  4. Curatati si spalati legumele si ceapa. Tocati-le marunt.
  5. Sotati legumele in ulei. Sarati. Adaugati 3 l apa.
  6. Fierbeti impreuna cu capul si oasele de miel. Puneti si orezul si foile de dafin.
  7. Fierberea carnii se face foarte rapid.
  8. Capul de miel se desface usor dupa ce s-a fiert. Se scoate creierul si limba. Limba se feliaza. Acestea se servesc separat sau in ciorba, dupa preferinta.
  9. Se desface smantana cu zeama fierbinte. Dupa ce se amesteca se adauga inapoi in ciorba.
  10. Feliati ardeiul iute si-l puneti in ciorba. Puneti piper dupa gust.
  11. La sfarsit se adauga si verdeturile spalate si tocate.
  12. Gustati si dregeti,daca este nevoie, gustul cu sare, piper sau zeama de lamaie.

       Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu spanac si salatica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare