Ciorba de porc cu varza

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2018 | 6891 vizualizari

 

 De data aceasta diferenta la aceasta ciorba a fost facuta de adaugarea usturoiului. Nu prea as fi acceptat usturoiul la varza, dar am zis ,,de ce nu "" . Este doar o testare. Si a iesit bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 1 varza [1-1.3 kg ]
  • 4 linguri ulei
  • 4 catei usturoi
  • 2 morcovii medii
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 inflorescenta de marar uscat
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri faina alba
  • ceapa verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu varza:

  1. Carnea de porc se pune la fiert  in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama.
  2. Curatati si spalati legumele.
  3. Tocati marunt ceapa si usturoiul.
  4. Taiati patrate ardeiul Kapia.
  5. Varza se taie fideluta.
  6. Taiati rondele sau jumatati de rondele morcovul si patrunjelul.
  7. Caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase.
  8. Adaugati morcovul, patrunjelul si ardeiul.
  9. Lasati-le la sotat 5 minute si adaugati pe rand amestecand: boiaua, pasta de rosii si faina.
  10. Nu lasati sa se prajeasca pentru ca nu vom dori un rantas, ci doar sa se dea putina consistenta ciorbei.
  11. Turnati cate putina apa calda amestecand [2 litri ]. Sarati.
  12. Se introduce carnea de porc inapoi in oala la fiert.
  13. Cand zeama clocoteste, se adauga si varza taiata fideluta, piperul si foaia de dafin.
  14. Lasati sa fiarba 10-15 minute. Mie nu-mi place sa fie varza prea fleoscaita. Depinde de gusturi.
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  16. La servire adaugati carnea portionata si pentru aspect verdeata. Fiind iarna eu am avut doar ceapa verde.

TIPS-URI

1

Pasta de rosii trebuie neaparat putin sotata in ulei la inceput. Va da o culoare frumoasa ciorbei. Daca se pune direct, legumele nu se vor fierbe foarte usor si repede.

2

Imi place in unele ciorbe sa las piperul boabe pentru ca ca elibereaza moderat gustul de picant.

3

Daca doriti, folositi piper macinat dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza