Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

de mihaelar63 in Ciorbe, 15 Oct 2017 | 9857 vizualizari

 

 Aceasta ciorba o mancam la bunica. Prunele uscate se foloseau in ciorba, mai ales in anotimpul rece. Bineinteles, se poate si fara carnita, dar mereu cu smantana. Pe post de ingredient secret avem prunele . Surpriza a fost ca prunele audat o aroma placuta si acrisoara ciorbei si in plus au fost bine primite de meseni .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr scaricica afumata
  • 250 gr prune uscate
  • 50 gr ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri otet tarhon
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca cu prune uscate:

  1. Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza.
  2. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca.
  3. Legumele se curata si se spala.
  4. Tocati marunt morcovul, ceapa si radacina de patrunjel.
  5. Cartofii se taie cubulete.
  6. Inabusiti legumele tocate marunt, in ulei cateva minute.
  7. Adaugati 3 l apa si puneti la fiert scaricica afumata.
  8. Dupa 15 minute de fiert, se pun si cartofii.
  9. Din oua, faina si unt se face un aluat pentru galuste.
  10. Puneti galuste subtiri cu ajutorul lingurii,in ciorba ce clocoteste usor.
  11. Dregeti ciorba cu smantana si dati gust de acru cu otet de pe tarhon.
  12. Gustati si acriti, piperati sau sarati daca este nevoie.
  13. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.
  14.           Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Afumatura contine sare si s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa sarati deloc ciorba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu coaste afumate