Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

de mihaelar63 in Ciorbe, 15 Oct 2017 | 9459 vizualizari

 

 Aceasta ciorba o mancam la bunica. Prunele uscate se foloseau in ciorba, mai ales in anotimpul rece. Bineinteles, se poate si fara carnita, dar mereu cu smantana. Pe post de ingredient secret avem prunele . Surpriza a fost ca prunele audat o aroma placuta si acrisoara ciorbei si in plus au fost bine primite de meseni .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr scaricica afumata
  • 250 gr prune uscate
  • 50 gr ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri otet tarhon
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca cu prune uscate:

  1. Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza.
  2. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca.
  3. Legumele se curata si se spala.
  4. Tocati marunt morcovul, ceapa si radacina de patrunjel.
  5. Cartofii se taie cubulete.
  6. Inabusiti legumele tocate marunt, in ulei cateva minute.
  7. Adaugati 3 l apa si puneti la fiert scaricica afumata.
  8. Dupa 15 minute de fiert, se pun si cartofii.
  9. Din oua, faina si unt se face un aluat pentru galuste.
  10. Puneti galuste subtiri cu ajutorul lingurii,in ciorba ce clocoteste usor.
  11. Dregeti ciorba cu smantana si dati gust de acru cu otet de pe tarhon.
  12. Gustati si acriti, piperati sau sarati daca este nevoie.
  13. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.
  14.           Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Afumatura contine sare si s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa sarati deloc ciorba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra taraneasca