Fasolea se curata se spala , se rupe in bucati de 2-3 cm.
Fierbeti fasolea in apa sarata impreuna cu coditele de la patrunjelul verde .
Cand aceasta este fiarta o scurgeti si o lasati sa se raceasca .
Curatati ardeiul si ceapa . Spalati-le si tocati-le cubulete ....
Miezul de nuca se spala din cateva ape de impuritati .
Spalati afinele si el scurgeti de lichid .
Spalati si sterilizati borcane de sticla cu capac .
In fiecare borcan se pune cate un strat de un deget din miezul de nuca .
Se toarna putina miere si se pun afine...
Se pun cartofii bine spalati la fiert in apa cu sare . cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se taie in jumatati .
Pulpele de curcan curatate se spala si se portioneaza in bucati mari de 300-400 g.
Se curata si se spala cepele. Verdeata se spala. Ardeiul se curata, se spala...
Vinetele se coc pe gratar sau in cuptor . se curata si se toaca .
ceapa se curata , se spala si se toaca marunt .
Intr-un vas se pun vinetele tocate , ceapa tocata , iaurtul., branzica , sare si se amesteca .
La sfarsit se incorporeaza treptat si uleiul .
Se serveste rece impreua cu...
Bucatile si laptii de peste se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si boabe de piper.Fierbeti 15 minute si strecurati zeama .
Spalati si curatai morcovul si ceapa . Tocati ceapa marunt si morcovul rondele subtiri .
Prajiti in ulei amestecat cu unt ciupercile si kaizerul taiat...
Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa.
Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata.
Se fierbe carnea pana cand incepe sa se patrunda.
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se pun la fiert in oala cu osul de...
Carnea de curcan se portioneaza taind felii perpendicular pe fibra .
Se bat usor feliile cu batatorul de snitele intre doua folii alimentare [ sa nu se rupa , astfel se intind bine ] .
Se sareaza carnea , se unge cu iaurt pe ambele parti, se prasara cu tarhon uscat .
Se dau bucatile de...
Zucchinii se spala, se curata la capete si se feliaza rondele. Nu este necesar ca sa se curete de coaja, este foarte cruda .
Usturoiul se curata si se taie marunt .
Morcovii se curata, se spala si taie rondele.
Cartoful, curatat -spalat se taie marunt .
Caliti la...
Decongelati foietajul la temperatura camerei. Decongelati broccoli.
Fierbeti cateva minute broccoli desfacut in buchetele in apa cu sare [ fara capac pentru a nu-si schimba prea mult culoarea ].
Intindeti foaia de foietaj si o portionati dreptunghiular de marimea unei...
Pestele curatat, spalat se portioneaza.
Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] .
Sarati si piparati.
Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga.
Dati crapul prin faina alba. Scuturati de...
Legumele se curata si spala .
Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu kapia , gulia si morcovul taiate cuburi .
Sarati si adugati jumatate din marar tocat + 2 litrii apa .
Se scoate carnatul afumat din membrana si se amesteca cu ou, pesmet si patrunjel .
.Din...
Fasolea se curata de capete se rupe bucatele [ mie imi plac cam de 2-3 cm ] .
Spalati fasolea,puneti la fiert fiert 15 minute in apa sarata +coditele de patrunjel verde .
Scurgeti fasolea in sita si lasati sa se raceasca .
Se feliaza marunt coditele de ceapa si usturoi...
Kapia se curata, se spala, se taie jumatati, se pun in tava.
Vinata si dovlecelul se spala, se curata, se scobesc si se aseaza in tava .
Sarati legumele.
Carnea de curcan se macina impreuna cu jumatate din patrunjelul verde si miezul vinetei si al dovlecelului [ ramase de la...
Puneti la fiert ina pa clocotita cu sare pastele rupte bucati . Fierbeti respectand instructiunile de pe pachet . Cand sunt fierte se scurg de apa .
Spalati legumele .Feliati ceapa , usturoiul si ardeiul .
Clatiti cu apa rece si scurgeti mazarea . Repetati operatia cu porumbul boabe...
Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru .
Ceapa rosie curatata , spalata , se taie rondele .
Distribuiti ceapa sub , in si peste peste .
Rosiile se spala, se...
Carnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza .
Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici .
Legumele se curata , se spala si se toaca marunt .
Caliti legumele in amestec de ulei cu untura de porc .
Adugati feliile de carne si de inima .Adugati apa cat sa le...
Costita se spala bine si se feliaza .
Legumele se curata si se spala .
Morcovul ardeiul si patrunjelul se taie rondele .
Ceapa , usturoiul se maruntesc .
Caliti usor in ulei legumele impreuna cu costita
Turnati deasupra 2 l apa si fierbeti 15 minute...
Socata reteta bunicii
Citricele se spala se feliaza .
Florile de soc culese din zona nepoluata se limpezesc cu apa rece se pun intr-un botrcan de sticla mare impreuna cu 4 l apa .
Adugati citricele feliate si drojdia .
Se lasa infuzat impreuna 48 ore .
Strecurati...
Se decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina .
Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara cu continutul a patru pliculete Green Sugar .Am indulcit doar caisele acestea fiind mai acrisoare ....
Morcovii ,vinetele ,rosiile si ardeiul se spala bine si se sterg.
Se pun la copt toate legumele : Vinete , ardei , rosii, morcov , ceapa si usturoi .
Se coc la cuptor [ sau pe gratar ] dupa care vinetele se curata de coja si se pun la scurs [ vor lasa putina zeama ] .
Curatati...
Se pun cele 4 oua la fiert . Se curata .
Puneti cartofii noi bine spalati la fiert in apa sarata impreuna cu patrunjelul verde .Cand sunt fierti se scurg si se taie in doua .
Amestecati carnea de mititei cu ou , ceapa tocata , cimbru ,pesmet si boia iute .
Formati cu mainile unse cu ulei...
Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin .
Scurgeti pestele pastrand zeama .
Morcovii, ardeii, ceapa si usturoiul se curata se spala si se maruntesc .
Legumele se calesc in ulei timp...
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor.
Sarati si piparati carnea.
Dati carnea prin faina. Scuturati de excesul de faina si prajiti pe ambele parti in ulei incins cate 2 minute.
In uleiul...
Kaizerul se feliaza si se prajeste in ulei .Se scoate deoparte .
In uleiul ramas se pune la prajit ceapa tocata . Imediat adugati si varza taiata fideluta . Amestecati . Sarati , adugati boia, pasta rosii si apa .
Tot acum puneti la foc impreuna cu varza si soricul afumat...
Dovleceii se curata de coaja.Se spala si se feliaza . Se pun la fiert in apa cu sare .Dupa fierbere se scurg de apa intr-o sita .
Ceapa se curata, se spala ,si se opareste in apa in care fierb dovleceii .Se pune la scurs .
Vinetele se inteapa cu o furculita si se coc ....
Legumele se spala foarte bine .
Se curata ceapa si usturoiul .
Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge apoi de apa .
Cartofii si morcovii noi nu este necesar sa fie curatati
Taiati morcovii bucati de 2-3 cm . Ceapa verde idem .Se...
Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit .
Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa.
Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ]
Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati....
Pestele se curata si se spala .
Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele.
Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele .
Am pus pestele intr-o tava . Am adugat masline si capere .
Am acoperit tava cu o bucata de hartie de copt [ Sa nu se...
Carnatul se feliaza rondele si se prajeste in ulei pana devine crocant . Trageti tigaia pe marginea aragazului si transferati uleiul in care au fost prajiti carnatii intr-un bol mare.
Desfaceti conservele de fasole si le puneti intr-o sita .Limpeziti bine boabele cu apa rece. Lasati...
Cartofii noi se curata bine cu un buretel de vase pe care-l folositi doar in acest scop .
Spalati patrunjelul verde.
Spalati cartofii si ii puneti la fiert ina pa cu sare si tulpini de patrunjel verde.
Cand cartofii sunt aproape fierti scurgeti apa si ii puneti intr-o...
Salata de fasole galbena cu iaurt si mozzarella
Fasolea se curata se spala , se rupe in bucati de 2-3 cm. Fierbeti fasolea in apa sarata impreuna cu coditele de la patrunjelul verde . Cand aceasta este fiarta o scurgeti si o lasati sa se raceasca . Curatati ardeiul si ceapa . Spalati-le si tocati-le cubulete ....
Miere cu nuci si afine
Miezul de nuca se spala din cateva ape de impuritati . Spalati afinele si el scurgeti de lichid . Spalati si sterilizati borcane de sticla cu capac . In fiecare borcan se pune cate un strat de un deget din miezul de nuca . Se toarna putina miere si se pun afine...
Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean
Se pun cartofii bine spalati la fiert in apa cu sare . cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se taie in jumatati . Pulpele de curcan curatate se spala si se portioneaza in bucati mari de 300-400 g. Se curata si se spala cepele. Verdeata se spala. Ardeiul se curata, se spala...
Salata de vinete cu perle de branza
Vinetele se coc pe gratar sau in cuptor . se curata si se toaca . ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Intr-un vas se pun vinetele tocate , ceapa tocata , iaurtul., branzica , sare si se amesteca . La sfarsit se incorporeaza treptat si uleiul . Se serveste rece impreua cu...
Supa de crap cu ciuperci si smantana
Bucatile si laptii de peste se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si boabe de piper.Fierbeti 15 minute si strecurati zeama . Spalati si curatai morcovul si ceapa . Tocati ceapa marunt si morcovul rondele subtiri . Prajiti in ulei amestecat cu unt ciupercile si kaizerul taiat...
Ciorba de perisoare a la grec
Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se patrunda. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se pun la fiert in oala cu osul de...
Snitel de curcan cu iaurt si tarhon
Carnea de curcan se portioneaza taind felii perpendicular pe fibra . Se bat usor feliile cu batatorul de snitele intre doua folii alimentare [ sa nu se rupa , astfel se intind bine ] . Se sareaza carnea , se unge cu iaurt pe ambele parti, se prasara cu tarhon uscat . Se dau bucatile de...
Salata cu zucchini si chorizo
Zucchinii se spala, se curata la capete si se feliaza rondele. Nu este necesar ca sa se curete de coaja, este foarte cruda . Usturoiul se curata si se taie marunt . Morcovii se curata, se spala si taie rondele. Cartoful, curatat -spalat se taie marunt . Caliti la...
Felii cu somon afumat si broccoli
Decongelati foietajul la temperatura camerei. Decongelati broccoli. Fierbeti cateva minute broccoli desfacut in buchetele in apa cu sare [ fara capac pentru a nu-si schimba prea mult culoarea ]. Intindeti foaia de foietaj si o portionati dreptunghiular de marimea unei...
Crap prajit cu sos de usturoi verde
Pestele curatat, spalat se portioneaza. Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] . Sarati si piparati. Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga. Dati crapul prin faina alba. Scuturati de...
Ciorba de gulii cu perisoare afumate
Legumele se curata si spala . Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu kapia , gulia si morcovul taiate cuburi . Sarati si adugati jumatate din marar tocat + 2 litrii apa . Se scoate carnatul afumat din membrana si se amesteca cu ou, pesmet si patrunjel . .Din...
Salata de fasole galbena pastai cu iaurt
Fasolea se curata de capete se rupe bucatele [ mie imi plac cam de 2-3 cm ] . Spalati fasolea,puneti la fiert fiert 15 minute in apa sarata +coditele de patrunjel verde . Scurgeti fasolea in sita si lasati sa se raceasca . Se feliaza marunt coditele de ceapa si usturoi...
Legume umplute cu curcan si orez integral
Kapia se curata, se spala, se taie jumatati, se pun in tava. Vinata si dovlecelul se spala, se curata, se scobesc si se aseaza in tava . Sarati legumele. Carnea de curcan se macina impreuna cu jumatate din patrunjelul verde si miezul vinetei si al dovlecelului [ ramase de la...
Paste cu ton si somon afumat
Puneti la fiert ina pa clocotita cu sare pastele rupte bucati . Fierbeti respectand instructiunile de pe pachet . Cand sunt fierte se scurg de apa . Spalati legumele .Feliati ceapa , usturoiul si ardeiul . Clatiti cu apa rece si scurgeti mazarea . Repetati operatia cu porumbul boabe...
Peste avat cu cartofi- la cuptor
Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru . Ceapa rosie curatata , spalata , se taie rondele . Distribuiti ceapa sub , in si peste peste . Rosiile se spala, se...
Tigaie cu vanat si ciuperci brune
Carnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza . Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt . Caliti legumele in amestec de ulei cu untura de porc . Adugati feliile de carne si de inima .Adugati apa cat sa le...
Supa de fasole verde cu smantana si afumatura
Costita se spala bine si se feliaza . Legumele se curata si se spala . Morcovul ardeiul si patrunjelul se taie rondele . Ceapa , usturoiul se maruntesc . Caliti usor in ulei legumele impreuna cu costita Turnati deasupra 2 l apa si fierbeti 15 minute...
Socata reteta bunicii, cu citrice si busuioc - fara zahar
Socata reteta bunicii Citricele se spala se feliaza . Florile de soc culese din zona nepoluata se limpezesc cu apa rece se pun intr-un botrcan de sticla mare impreuna cu 4 l apa . Adugati citricele feliate si drojdia . Se lasa infuzat impreuna 48 ore . Strecurati...
Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post
Se decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina . Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara cu continutul a patru pliculete Green Sugar .Am indulcit doar caisele acestea fiind mai acrisoare ....
Salata de vinete cu legume coapte
Morcovii ,vinetele ,rosiile si ardeiul se spala bine si se sterg. Se pun la copt toate legumele : Vinete , ardei , rosii, morcov , ceapa si usturoi . Se coc la cuptor [ sau pe gratar ] dupa care vinetele se curata de coja si se pun la scurs [ vor lasa putina zeama ] . Curatati...
Chiftele cu cartofi noi gratinati
Se pun cele 4 oua la fiert . Se curata . Puneti cartofii noi bine spalati la fiert in apa sarata impreuna cu patrunjelul verde .Cand sunt fierti se scurg si se taie in doua . Amestecati carnea de mititei cu ou , ceapa tocata , cimbru ,pesmet si boia iute . Formati cu mainile unse cu ulei...
Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci
Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin . Scurgeti pestele pastrand zeama . Morcovii, ardeii, ceapa si usturoiul se curata se spala si se maruntesc . Legumele se calesc in ulei timp...
Vitel picant - gulas
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor. Sarati si piparati carnea. Dati carnea prin faina. Scuturati de excesul de faina si prajiti pe ambele parti in ulei incins cate 2 minute. In uleiul...
Varza in straturi cu kaizer-la Wok
Kaizerul se feliaza si se prajeste in ulei .Se scoate deoparte . In uleiul ramas se pune la prajit ceapa tocata . Imediat adugati si varza taiata fideluta . Amestecati . Sarati , adugati boia, pasta rosii si apa . Tot acum puneti la foc impreuna cu varza si soricul afumat...
Salata de vinete cu rosii uscate
Dovleceii se curata de coaja.Se spala si se feliaza . Se pun la fiert in apa cu sare .Dupa fierbere se scurg de apa intr-o sita . Ceapa se curata, se spala ,si se opareste in apa in care fierb dovleceii .Se pune la scurs . Vinetele se inteapa cu o furculita si se coc ....
Ciorba de conopida cu mazare
Legumele se spala foarte bine . Se curata ceapa si usturoiul . Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge apoi de apa . Cartofii si morcovii noi nu este necesar sa fie curatati Taiati morcovii bucati de 2-3 cm . Ceapa verde idem .Se...
Ciulama de curcan cu bureti de roua
Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit . Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa. Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ] Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati....
Peste in stil meditereanean
Pestele se curata si se spala . Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele. Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele . Am pus pestele intr-o tava . Am adugat masline si capere . Am acoperit tava cu o bucata de hartie de copt [ Sa nu se...
Salata de fasole boabe cu carnaciori
Carnatul se feliaza rondele si se prajeste in ulei pana devine crocant . Trageti tigaia pe marginea aragazului si transferati uleiul in care au fost prajiti carnatii intr-un bol mare. Desfaceti conservele de fasole si le puneti intr-o sita .Limpeziti bine boabele cu apa rece. Lasati...
Cartofi noi copti cu sunca si seminte
Cartofii noi se curata bine cu un buretel de vase pe care-l folositi doar in acest scop . Spalati patrunjelul verde. Spalati cartofii si ii puneti la fiert ina pa cu sare si tulpini de patrunjel verde. Cand cartofii sunt aproape fierti scurgeti apa si ii puneti intr-o...