Peste in stil meditereanean

de mihaelar63 in Peste, 14 Iun 2015 | 3734 vizualizari

 

O explozie de arome chiar pe placul nostru dar si un preparat sanatos .

 

INGREDIENTE

  • 1 salau 1.2 kg
  • 1 somn 1.5 Kg
  • 2 lamai
  • 2 linguri capere in otet
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 gr rosii cherry
  • 200 gr masline naturale Kalamata

Sos-

  • 100 ml ulei masline
  • 1lingura pasta rosii
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita seminte busuioc
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in stil meditereanean:

  1. Pestele se curata si se spala .
  2. Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele.
  3. Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele .
  4. Am pus pestele intr-o tava . Am adugat masline si capere .
  5. Am acoperit tava cu o bucata de hartie de copt [ Sa nu se arda pestele pe deasupra ] si am dat la cuptor 30 minute .
  6. Am spalat rosioarele , le-am taiat , sarat si asezonat cu otet balsamicsi le-am adugat la peste .
  7. Dupa acest timp am indepartat hartia si am lasat sa se rumeneasca .
  8. Am decorat cu felii de lamaie si busuioc verde .

TIPS-URI

1

Serviti pestele cu garnitura sau salta preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in stil meditereanean" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de ton cu sos de mustar si orez picant