Vitel picant - gulas

de mihaelar63 in Vita, 19 Iun 2015 | 5286 vizualizari

 

m vazut zilele trecute pe Jamie preparand reteta de gulas cu carne de porc in stil propriu. M-a tentat si am incercat si eu cu carne de vitel.Reteta lui Jamie o gasiti aici http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/spicy-pork-and-chilli-pepper-goulash/#XrYMYl3hyt3CClYS.97. Pentru ca pretind a cunoste cate ceva despre gulas nu am putut comite blasfemia de a folosi oregano si am pus maghiranul specific unguresc :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 4 linguri faina alba
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei [ rosu+ verde ]
  • 2 ardei iuti [ Rosu + verde ]
  • 2 cepe [ rosie + galbena ]
  • 2 rosii
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel picant - gulas:

  1. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
  2. Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor.
  3. Sarati si piparati carnea.
  4. Dati carnea prin faina. Scuturati de excesul de faina si prajiti pe ambele parti in ulei incins cate 2 minute.
  5. In uleiul ramas se caleste usor ardeii tocati pana devin sticlosi. Urmeaza sa adugati ceapa maruntita. Dupa cateva minute se pun si rosiile tocate.
  6. Sarati si condimentati cu boia, piper, maghiran si chimen + otetul de vin rosu.
  7. Se transfera carnea din nou in cratita si se pune aproximativ doua pahare de apa pana cand carnea este acoperita .
  8. Fierbeti la foc mic cu capac timp de 40 minute.
  9. Incercati carnea daca este patrunsa. Gustati si sarati daca este nevoie .
  10. Serviti gulasul cu o lingura de smantana generoasa la fiecare portie, verdeata si insotit de garnitura preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel picant - gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

19.06.2015, 18:20

Ksenia,nu am respectat integral reteta , am omis doar ce imi parea ca nu este specific

- Andreea - 1

19.06.2015, 19:42

Rocsi 1

19.06.2015, 20:53

Bravo Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vitel sote cu vin alb