Un tort foarte bun, potrivit pentru zilele calduroase in care nu vreti sa dati prea mult drumul la aragaz.
Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune intr-o craticioara, se amesteca cu 100 ml apa rece si se da deoparte.
Intr-o tava mare pentru cozonac, umezita si tapetata cu o folie, se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in siropul de zmeura diluat cu 150 ml apa.
Se mixeaza 300 ml frisca, apoi se incorporeaza in ea laptele condensat si gemul de mure. Din aceasta crema se iau 200 g pentru decor, care se pastreaza intr-o caserola la frigider.
Gelatina se pune la foc pana cand devine lichida, apoi se toarna peste crema de mure ramasa si se mixeaza.
Se asaza un strat de crema peste piscoturile din tava, apoi se completeaza cu inca un strat de piscoturi inmuiate in sirop, din nou un strat de crema, iar la final inca un strat de piscoturi insiropate.
Se inveleste tortul cu folie si se introduce la frigider pana a doua zi sau pana cand crema este bine inchegata.
Dupa aceea, se mixeaza restul de 200 ml de frisca si se decoreaza tortul cu ea, alaturi de crema cu mure pastrata anterior.
De asemenea, pentru decor se pot folosi mure proaspete si frunze de roinita.