Socata reteta bunicii, cu citrice si busuioc - fara zahar

de mihaelar63 in Cocktail, 20 Iun 2015 | 4465 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Am preparat o minunata socata ajutata de Green Sugar.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 6 flori soc
  • 4 l apa
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 lamai
  • 2 lime
  • 2 portocale
  • Pliculete Green Sugar
  • busuioc
  • cirese
  • suc natur de capsuni sau cirese
  • lichior Blue Curacao
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu citrice si busuioc - fara zahar:

Socata reteta bunicii

Citricele se spala se feliaza .

Florile de soc culese din zona nepoluata se limpezesc cu apa rece  se pun intr-un botrcan de sticla mare impreuna cu 4 l apa .

Adugati citricele feliate si drojdia .

Se lasa   infuzat impreuna 48 ore .

Strecurati lichidul  printr-o sita deasa nemetalica .

Veti obtine o socata aromata si sifonata pe care o veti patra la rece .

Serviti socata adugand la fiecare pahar cate un plic sau doua de Green Sugars  .

Pentru diversitate de culoare puteti aduga dupa preferinta suc natur de capsuni sau cirese .

La servit decorati cu busuioc verde si  bobite cirese .

 

TIPS-URI

1

Daca ati cules florile de soc din zona nepoluata si fara praf se poate pastra polenul limpezindule doar usor .

2

La prepararea socatei evitati folosirea ustensilelor sau vaselor de plastic si metalice . Preferati sticla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu citrice si busuioc - fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana