Supa de crap cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Supe, 27 Iul 2015 | 2664 vizualizari

 

Cand sosesc dupa cate o scurta vacanta acasa primul preparat pregatit este o supa/ ciorba . Imi lipsesc cel mai mult . Pentru aceasata supa m-am inspirat de aici : http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/foto-supa-de-peste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati si lapti de crap 2 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva mica ciuperci feliate [300 gr]
  • 200 gr kaizer taiat cubulete
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri de orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingura mustar englezesc
  • 1 lingurita condiment oglio , alio , peperoncini[ patrunjel, usturoi , ardei iute rosu ]
  • cozi de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de crap cu ciuperci si smantana:

  1. Bucatile si laptii de peste se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si boabe de piper.Fierbeti 15 minute si strecurati zeama .
  2. Spalati si curatai morcovul si ceapa . Tocati ceapa marunt si morcovul rondele subtiri .
  3. Prajiti in ulei amestecat cu unt ciupercile si kaizerul taiat cubulete . Cand incep sa devina crocante scoteti-le pe o farfurie separat .
  4. In uleiul amestecat cu unt ramas adugati imediat ceapa si morcovul . Lasati 1-2 minute pana cand ceapa devine usor sticloasa si adugati faina alba amestecand .Stingeti cu zeama strecurata de peste .
  5. Puneti in zeama care fierbe la foc potrivit orezul si condimentele uscate.Lasati la gatit 10 minute .
  6. Amestecati smantana cu mustar si diluati cu zeama fierbinte . Dregeti supa cu amestecul de smantana .
  7. La servit adugati in farfurie bucati de peste , ciuperci si kaizer prajit .
  8. Presarati pentru aspect codite de ceapa verde taiate marunt si patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Atentie la continutul de sare . De obicei kaizerul este sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de crap cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

28.07.2015, 11:51

Da ce are DIa ? Daca nu ti-as spune si nu ai vedea bucata de lapti sau peste nici nu ai sti

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:08

ce bine arata mihaela

mihaelar63 1

28.07.2015, 15:34

Multumesc Bya . Daca as avea un restaurant aceasta reteta as pune-o in meniu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu ciuperci de padure