Crap prajit cu sos de usturoi verde

de mihaelar63 in Crap / Caras, 11 Iul 2015 | 2763 vizualizari

 

Nu o spun prima data: cu materie prima de calitate si proaspata succesul preparatului este garantat[ nu este nevoie de preparare complicata cu artificii care sa influenteze gustul deosebit ]. Ce pot sa spun ca aproape m-am certat cu sotul de ce mi-a adus acasa asa crap cu carne rosie, plina de sange. Am mai invatat ceva: culoarea aceia vie denota ca pestele este foarte proaspat si pescuit din apa curgatoare rece, de munte. Mare diferenta fata de un crap de balta, de crescatorie. Dupa ce am mancat mi-am schimbat radical atitudinea nu am mai contenit cu laudele. As manca iar- si iar asemenea delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg crap proaspat
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • 3 fire usturoi verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apa minerala
  • 2 linguri zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos de usturoi verde:

  1. Pestele curatat, spalat se portioneaza.
  2. Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] .
  3. Sarati si piparati.
  4.  Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga.
  5. Dati crapul prin faina alba. Scuturati de excesul de faina.
  6. Prajiti  crapulin ulei incins pe ambele parti pana devine auriu. Scoateti pe servetel absorbant .
  7. Curatati usturoiul de eventuale foi uscate. Spalati usturoiul si patrunjelul. Taiati-le grosier si puneti-le in vasul blendarului vertical . adugati sare, ulei si mixati cateva secunde pana devine o pasta omogena. La sfarsit se pune apa minerala si zeama de lamaie si se mixeaza din nou 2-5 secunde pana va arata ca o suspensie.
  8. Servit crapul auriu cu sos de usturoi verde si garnitura preferata. Noi am avut ca si garnitura orez cu patrunjel .

TIPS-URI

1

Pestele este bine sa se sareze din timp, va fi mai gustos.

2

Crapul poate fi insotit de orice alata garnitura : mamaliguta, cartofi, legume la gratar sau cuptor. Sau doar de o salata de cruditati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

12.07.2015, 07:34

Foarte bun!

Gicuta 1

12.07.2015, 13:47

Pe placul meu!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:48

E si pe placul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Medalion de crap cu rosii cherry si masline la cuptor