Pestele curatat si spalat se sareaza, se pipareaza si se stropeste cu lamie si ulei.
Coditele de ciuperci, usturoiul si o parte din patrunjel se toaca se sareaza, se pipareaza si se amesteca cu putin ulei.
Umpleti pestele cu amstecu de ciuperci.
Infasurati pestele in felii de...
Curatati si spalati carnea de cocos.
Spalati, curatai si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul si telina .
Se pune in cuva aparatului carnea, apa, vinul, uleiul, sarea, boiaua, ceapa si usturoiul tocate.
Se seteaza pe functia fierbere 30 minute .
Dupa 30 minute setati functia Stew si...
Ciupercile spalate cu jet de apa rece , zvantate , curatate de codite se sareaza si pipareaza .
Rosia se spala si se taie cuburi nu foarte mari .
Ouale se bat spuma cu putina sare si faina alba . amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani .
In fiecare ciuperca se...
Cartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop).
Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu coditele de la patrunjel. Vor fierde repedein maximum 15 minute.
Scurgeti apa de pe cartofi si dupa...
Incalziti cuptorul.
Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.
Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.
Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] ....
Ceapa se curata, se spala si se toaca.
Cartofii noi se spala, se curata [cu un burete nou pentru spalarea vaselor ],se taie cuburi mari si din nou se spala.
Carnea de miel se curata cu mare atentie se portioneaza si se spala din mai multe ape.
Se pune ceapa la calit cateva...
Legumele se curata si se spala .
Feliati ridichile, ardeii, patrunjelul verde si ceapa .
Amestecati cu sare lamaie - zeama si ulei.
Pentru a nu se fleoscai :d , salata verde se pune la sfarsit.
Amestecati si decorati cu felii de ou fiert si cuburi de sunca.
Tacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare.
Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi.
Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se amesteca si urmeaza ardeii.
Se toarna peste legume zeama fierbinte in care fierbe carnea....
Curatati si spalati legumele.
Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt .
Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta de chibrituri.
Caliti legumele usor 2-3 minute. Sarati.
Adugati carnea si caliti pana cand...
Am pus faina intr-un vas incapator .
Am amestecat drojdiile cu putina apa calduta , miere si putina faina .
Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus amestecul cu drojdie . Am lasat 10 minute pana acesta a inceput sa lucreze bine .
Am framantat bine adugand berea si...
Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca .
Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti...
Untul moale se amesteca cu telul impreuna cu laptele batut si cu iaurtul.
Adugati in bol restul ingredientelor mai putin carnociorii si sprayul :D. Amestecati pana se omogenizeaza
Tavile pentru briose [ una de 12 buc. + una de 6 buc.] Le-am pulverizat cu spray pentru copt.
Am...
Pulpa intreaga de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si zeama de lamaie.
Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de...
Preparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava.
Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de casa si curatati matul (membrana). Rupeti bucati mici de marimea unei nuci si puneti la prajit....
Legumele se curata si se spala.
Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul.
Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin .
Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea si...
Carnea de ied se portioneaza, se spala .
Tamponati carnea cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta .
Curatati, spalati si tocati marunt cepele si prazul.
Puneti ceapa si prazul sa se prajeasca usor...
Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ]
Legumele se curata si se spala.
Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, ulei, sare, chili, boia, rozmarin, ghimbir, turmeric si usturoi pisat.
Bucatile de miel se amesteca cu...
Ravioli se fierb in apa cu sare si se scurg.
Mazarea se blanseaza [se opareste in apa clocotita] cateva minute .
Pentru rapiditate eu am fiert impreuna ravioli cu mazare. Le-am pus la scurs intr-o sita .
Taiati sunca cubulete, prosciuto felii, tocati ceapa verde, scurgeti...
Pestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor.
Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati la cuptor 15-20 minute pana incepe sa se se rumeneasca .
Pentru ca la invitati le place cu mai mult...
Boabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa.
Ciolanul se portioneaza si se spala bine. Daca este prea sarat sau de mult timp se opareste cu apa clocotita .
Legumele se curata ...
Carnaciorii de bere se incresteaza in patru la ambele capete si se prajesc in ulei pana devin crocanti si capetele se deschid ca niste floricele .
Scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri carnaciorii separat .
Spanacul se curata si se spala din mai multe ape .Scurgeti...
Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime .
Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .
Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .
Am pus amestecul pentru marinata peste carne .
Am pus carnea pentru marinat in punga de...
Capul de miel si coastele se curata, se spala, se fierbe 10 minute in apa sarata si se arunca apa.
Legumele se curata si se spala
Morcovul se taie rondele, cartofii se taie marunt, ceapa ramane intreaga .
Se pun la fiert impereuna cu capul de miel, sare, foaia de dafin...
Pieptul de curcan se taie fasii sau forma ce o doriti .si se prajeste usor in uleiul incins amestecat cu unt .
Ceapa spalata si taiata rondele, ardeiul rosu cubulete se aduga la curcan. Sarati.
In continuare se pun ciupercile si branza taiata/ rupta mai marunt. Amestecati si...
Curatati si spalati aripile. Daca doriti sa le serviti la fiecare farfurie taiati-le in doua .
Curatati si spalati legumele .
Puneti la fiert in doi litrii de apa aripile, morcovii taiati rondele, telina taiata bucati, ceapa intreaga, sare, foi de dafin, piper, mararul uscat si pasta de...
Smantana se amesteca cu ulei, mustar si sare .
Ciupercile se scurg de lichid, se limpezesc si se taie mai marunt daca este cazul .
Se toaca usturoiul, castravetele murat, gogosarul marinat .
Patrunjelul verde se toaca marunt .
Pieptul de curcan la gratar se taie marunt .
Amestecati...
Legumele se curata si se spala .
Ceapa , morcovul si telina se toaca marunt si se calesc usor in ulei
Se aduga lingura de faina si se amesteca usor . Imediat se pun rosiile tocate si 2 l apa . Cand da in clocot se pune fasolea verde si ardeiul rosu tocat .
Carnea pentru...
Intr-o tigaie se trage usor in untura incinsa ceapa si patrunjelul tocate .
Se aduga icrele curatate de pelite si se amesteca de cateva ori pana cand incep sa-si schimbe culoarea- 1 minut - si devin galben-portocalii .
Se sparg doua oua si se incorporeaza in compozitia de icre cu...
Feliile de carne de porc se bat subtiri cu batatorul de snitele . se condimenteaza cu sare si piper .
Ouale crude se bat bine cu sare si faina alba . Va rezulta un aluat gros.
Feliile de carne se dau prin faina si apoi prin aluatul cu ou si se prajesc in ulei incins pe ambele...
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg. Pastrati 100 ml de apa in care au fiert .
Ceapa tocata si usturoiul se caleste usor in ulei .
Imediat se aduga verzisoarele taiate in doua . Adugati putina apa fierbinte in care au fiert...
Salau cu ciuperci si cartofi noi - la Multicooker
Pestele curatat si spalat se sareaza, se pipareaza si se stropeste cu lamie si ulei. Coditele de ciuperci, usturoiul si o parte din patrunjel se toaca se sareaza, se pipareaza si se amesteca cu putin ulei. Umpleti pestele cu amstecu de ciuperci. Infasurati pestele in felii de...
Pulpe de cocos la Multicooker
Curatati si spalati carnea de cocos. Spalati, curatai si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul si telina . Se pune in cuva aparatului carnea, apa, vinul, uleiul, sarea, boiaua, ceapa si usturoiul tocate. Se seteaza pe functia fierbere 30 minute . Dupa 30 minute setati functia Stew si...
Ciuperci umplute pariziene - a la Giada
Ciupercile spalate cu jet de apa rece , zvantate , curatate de codite se sareaza si pipareaza . Rosia se spala si se taie cuburi nu foarte mari . Ouale se bat spuma cu putina sare si faina alba . amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani . In fiecare ciuperca se...
Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana
Cartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop). Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu coditele de la patrunjel. Vor fierde repedein maximum 15 minute. Scurgeti apa de pe cartofi si dupa...
Prajitura rasturnata cu ananas
Incalziti cuptorul. Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun. Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama. Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] ....
Tocanita de miel cu cartofi noi
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Cartofii noi se spala, se curata [cu un burete nou pentru spalarea vaselor ],se taie cuburi mari si din nou se spala. Carnea de miel se curata cu mare atentie se portioneaza si se spala din mai multe ape. Se pune ceapa la calit cateva...
Salata de mai cu oua si sunca
Legumele se curata si se spala . Feliati ridichile, ardeii, patrunjelul verde si ceapa . Amestecati cu sare lamaie - zeama si ulei. Pentru a nu se fleoscai :d , salata verde se pune la sfarsit. Amestecati si decorati cu felii de ou fiert si cuburi de sunca.
Ciorba de gaina cu gulioare
Tacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare. Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi. Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se amesteca si urmeaza ardeii. Se toarna peste legume zeama fierbinte in care fierbe carnea....
Curcan cu mazare si busuioc
Curatati si spalati legumele. Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt . Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta de chibrituri. Caliti legumele usor 2-3 minute. Sarati. Adugati carnea si caliti pana cand...
Paine bruna
Am pus faina intr-un vas incapator . Am amestecat drojdiile cu putina apa calduta , miere si putina faina . Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus amestecul cu drojdie . Am lasat 10 minute pana acesta a inceput sa lucreze bine . Am framantat bine adugand berea si...
Ciorba de ied cu loboda si smantana
Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca . Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti...
Muffins cu malai si carnaciori
Untul moale se amesteca cu telul impreuna cu laptele batut si cu iaurtul. Adugati in bol restul ingredientelor mai putin carnociorii si sprayul :D. Amestecati pana se omogenizeaza Tavile pentru briose [ una de 12 buc. + una de 6 buc.] Le-am pulverizat cu spray pentru copt. Am...
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor
Pulpa intreaga de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si zeama de lamaie. Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de...
Mamaliga cu carnati si branza
Preparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava. Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de casa si curatati matul (membrana). Rupeti bucati mici de marimea unei nuci si puneti la prajit....
Ciorba alba cu perisoare de curcan
Legumele se curata si se spala. Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul. Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin . Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea si...
Tocana de ied cu ceapa
Carnea de ied se portioneaza, se spala . Tamponati carnea cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta . Curatati, spalati si tocati marunt cepele si prazul. Puneti ceapa si prazul sa se prajeasca usor...
Miel marinat in iaurt si lamaie
Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ] Legumele se curata si se spala. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, ulei, sare, chili, boia, rozmarin, ghimbir, turmeric si usturoi pisat. Bucatile de miel se amesteca cu...
RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA
Ravioli se fierb in apa cu sare si se scurg. Mazarea se blanseaza [se opareste in apa clocotita] cateva minute . Pentru rapiditate eu am fiert impreuna ravioli cu mazare. Le-am pus la scurs intr-o sita . Taiati sunca cubulete, prosciuto felii, tocati ceapa verde, scurgeti...
Mix de peste cu legume
Pestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor. Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati la cuptor 15-20 minute pana incepe sa se se rumeneasca . Pentru ca la invitati le place cu mai mult...
Fasole boabe cu ciolan afumat
Boabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa. Ciolanul se portioneaza si se spala bine. Daca este prea sarat sau de mult timp se opareste cu apa clocotita . Legumele se curata ...
Spanac scazut cu carnaciori de bere
Carnaciorii de bere se incresteaza in patru la ambele capete si se prajesc in ulei pana devin crocanti si capetele se deschid ca niste floricele . Scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri carnaciorii separat . Spanacul se curata si se spala din mai multe ape .Scurgeti...
Piept de curcan marinat - la gratar
Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime . Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi . Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul . Am pus amestecul pentru marinata peste carne . Am pus carnea pentru marinat in punga de...
Ciorba de miel reteta cu tarhon si salata verde
Capul de miel si coastele se curata, se spala, se fierbe 10 minute in apa sarata si se arunca apa. Legumele se curata si se spala Morcovul se taie rondele, cartofii se taie marunt, ceapa ramane intreaga . Se pun la fiert impereuna cu capul de miel, sare, foaia de dafin...
Tortellini cu ciuperci, curcan si Camembert
Pieptul de curcan se taie fasii sau forma ce o doriti .si se prajeste usor in uleiul incins amestecat cu unt . Ceapa spalata si taiata rondele, ardeiul rosu cubulete se aduga la curcan. Sarati. In continuare se pun ciupercile si branza taiata/ rupta mai marunt. Amestecati si...
Ciorba cu aripioare si varza de Bruxelles
Curatati si spalati aripile. Daca doriti sa le serviti la fiecare farfurie taiati-le in doua . Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in doi litrii de apa aripile, morcovii taiati rondele, telina taiata bucati, ceapa intreaga, sare, foi de dafin, piper, mararul uscat si pasta de...
Salata de ciuperci cu smantana, castraveti murati si curcan
Smantana se amesteca cu ulei, mustar si sare . Ciupercile se scurg de lichid, se limpezesc si se taie mai marunt daca este cazul . Se toaca usturoiul, castravetele murat, gogosarul marinat . Patrunjelul verde se toaca marunt . Pieptul de curcan la gratar se taie marunt . Amestecati...
Ciorba de fasole verde cu perisoare
Legumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul si telina se toaca marunt si se calesc usor in ulei Se aduga lingura de faina si se amesteca usor . Imediat se pun rosiile tocate si 2 l apa . Cand da in clocot se pune fasolea verde si ardeiul rosu tocat . Carnea pentru...
Icre prajite cu oua
Intr-o tigaie se trage usor in untura incinsa ceapa si patrunjelul tocate . Se aduga icrele curatate de pelite si se amesteca de cateva ori pana cand incep sa-si schimbe culoarea- 1 minut - si devin galben-portocalii . Se sparg doua oua si se incorporeaza in compozitia de icre cu...
Snitel Alexander-cu porc si cascaval afumat
Feliile de carne de porc se bat subtiri cu batatorul de snitele . se condimenteaza cu sare si piper . Ouale crude se bat bine cu sare si faina alba . Va rezulta un aluat gros. Feliile de carne se dau prin faina si apoi prin aluatul cu ou si se prajesc in ulei incins pe ambele...
Paste cu varza de Bruxelles
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg. Pastrati 100 ml de apa in care au fiert . Ceapa tocata si usturoiul se caleste usor in ulei . Imediat se aduga verzisoarele taiate in doua . Adugati putina apa fierbinte in care au fiert...