Ciulama de curcan cu bureti de roua

de mihaelar63 in Curcan, 14 Iun 2015 | 4529 vizualizari

 

Succes garantat cu ciulamaua aceasta. Curcanul crescut cu grija de soacra si mancat cu drag de noi. Buretii de roua[Marasmus oreades] - o trufanda. Cine nu doreste sa-mi lase mie portia lui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan dezosat fara piele
  • 500 bureti de roua
  • 2 cepe tocate
  • 2 fire usturoi verde tocat
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • boia ardei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de curcan cu bureti de roua:

  1. Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit .
  2. Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa.
  3. Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ]
  4. Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati.
  5. Spalati si scurgeti intr-o sita ciupercile.
  6. Dupa 15 minute cand carnea este patrunsa se pun si buretii de roua .
  7. Se mai fierb impreuna 10 minute. Daca sosul a scazut suficient se aduga smantana diluata cu zeama fierbinte din ciulama .
  8. Asezonati ciulamaua cu sare. Decorati cu patrunjel verde  si boia rosie [ pentru culoare] si serviti cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Se poate prerpara cu orice alta carne de pasare sau alte ciuperci.

2

Buretii de roua au o tulpina usor lemnoasa si subtire. De obicei se indeparteaza tulpina la curatare. Eu am lasat-o pentru ca buretii au fost tineri, proaspeti si foarte fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de curcan cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu busuioc si usturoi