Ciulama de curcan cu bureti de roua

de mihaelar63 in Curcan, 14 Iun 2015 | 4725 vizualizari

 

Succes garantat cu ciulamaua aceasta. Curcanul crescut cu grija de soacra si mancat cu drag de noi. Buretii de roua[Marasmus oreades] - o trufanda. Cine nu doreste sa-mi lase mie portia lui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan dezosat fara piele
  • 500 bureti de roua
  • 2 cepe tocate
  • 2 fire usturoi verde tocat
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • boia ardei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de curcan cu bureti de roua:

  1. Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit .
  2. Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa.
  3. Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ]
  4. Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati.
  5. Spalati si scurgeti intr-o sita ciupercile.
  6. Dupa 15 minute cand carnea este patrunsa se pun si buretii de roua .
  7. Se mai fierb impreuna 10 minute. Daca sosul a scazut suficient se aduga smantana diluata cu zeama fierbinte din ciulama .
  8. Asezonati ciulamaua cu sare. Decorati cu patrunjel verde  si boia rosie [ pentru culoare] si serviti cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Se poate prerpara cu orice alta carne de pasare sau alte ciuperci.

2

Buretii de roua au o tulpina usor lemnoasa si subtire. De obicei se indeparteaza tulpina la curatare. Eu am lasat-o pentru ca buretii au fost tineri, proaspeti si foarte fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de curcan cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan cu pesto