Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute .
Zeama de carne rezultata se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe .
Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru ....
Varzuta de Bruxelles se curata de frunzele exterioare se curata de eventualul cotor,se incresteaza in cruce si se spala .
Intr-o tigaie wok mare se pune la topit untul impreuna cu ulei si se prajesc usor semintele de mustar .
Adugati ceapa tocata [partea alba]si imediat...
Legumele se pun intr-o tiigaie mare Wok cu ulei, o cana apa, sare si condimente.
Lasati sa fiarba 5-8 minute pana apa scade.
Fierbeti galustele in apa clocotita cu multa sare 3-4 minute.
Scurgeti de zeama si clatiti cu apa rece.
Adugati gnocchi si busuiocul...
Legumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul si ardeii.
Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele.
Sotati usor prazul, morcovul, apio, telina si ardeii. Turnati deasupra 3 l apa.
Splati costita afumata si o taiati felii subtiri mici pe care...
Spalati pestele.
Splati lamaile.
Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore.
Prin aceasta marinare veti avea un...
Broccolli se pune la fiert in apa clocotinda cu sare. Nu se pune capac.
Se fierbe cateva minute cat se patrunde usor [ daca este congelat a fost preparat partial ] .
Se scurge de apa intr-o sita. Pastrati apa in care a fiert.
Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se taie...
Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute.
Pulpa de ied se curata si se spala bine.
Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina.
Se...
Ficatul se spala bine. Puteti sa-l tinet inlapte o ora - doua la rece, sa se curete de sange.
Sunculita taraneasca se prajeste usor in ulei doar atat cat sa-si lase aroma. Se scoate intr-o farburie alaturata.
Ceapa si usturoiul se curata ,se toaca marunt si se pun la prajit in...
Legumele se curata si se spala.
Carnea se spala si se taie cuburi mari, asa cat o imbucatura.
Ceapa se taie cubulete.
Se pune ceapa si carnea la sotat. Sarati.
Cand ceapa este sticloasa se pune pasta de kapia si o cana de apa si se fierbe sub capac 30 minute....
Osul afumat se spala si se pune la fiert in 3 l apa .
daca este nevoie se spumeaza cu ajutorul unei palete sau a unei site mici de ceai [ pe care o folositi doar in acest scop].
Legumele se spala si se curata.
La oala clocotinda se aduga ceapa uscata intreaga si...
Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile.
Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat .
Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca...
Inima de vitel se curata de grasime si partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine cu pa rece. Se taie felii.
Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul...
Spalati si curatati legumele.
Se toca cubulete ceapa, usturoiul morcovul si ardeiul. Slaninuta se increasta si se taie feliute subtiri.
Legumele tocate si slaninuta se soteaza usor in ulei. Sarati.
Adugati 2-3 l apa si puneti la fiert timp de 15 minute....
Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat.
Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit]
Intr--un wok mare se pune la topit o lingura de unt si bucata de carne. Deasupra se pune ceialalta bucata de unt ....
Pentru inceput se curata fleica de vitel de pielite, se spala, se taie cuburi.
Puneti cuburile de carne la fiert in tr-o oala cu 3 l apa. Sarati. Spumati daca este nevoie.
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Adugati boiaua si...
Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori .
Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator. Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei iute, crema balsamica de smochine si busuiocul uscat.
Se ,, stinge '' cu o cana de apa, lasandu-se...
Reteta de preparare a papanasilor
Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .
Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.
Spalati prunele si le scoateti samburii .
Presarati prunele cu un praf de scortisoara.
Amestecati branza, sarea,...
Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie .
Se spala legumele si se curata.
Am amestecat prazul si usturoiul tocate cu patrunjel verde , codite de ceapa , sare si oul intreg.
Am despicat fiecare bucata de piept pe...
Vinetele se spala, se feliaza pe lungime, se sareaza si se pipereaza.
Se trec feliile de vinete prin faina alba, se scutura de surplusul de faina si se prajesc usor pe ambele parti.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste fiecare bucata se distribuie o...
Se spala prazul,gogosarull si ridichile .
Puneti la fiert o oala cu 2 l apa sarata.
Cand apa clocoteste reduceti focul si puneti la fiert pastele respectand timpul de fierbere . Scurgeti pastele cu ajutorul unei site .
Se feliaza ceafa afumata . Se prajeste intr-o...
Morcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia si prazul se curata , se spala si se toaca/taie sub forma preferata .
Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei pana devine crocant . Se scoate din oala si se toarana 3 l apa .
Cand apa clocoteste se...
Se spala oasele de porc cu carne si se pun la fiert in 3 litrii apa sarata . Eu am avuit porc mangalita , chiar daca pare gras gustul este foarte bun . Din aceasta cauza am renuntat la prajirea legumelor in ulei pentru a nu avea prea multe grasimi .
Se fierbe oasele cu carne...
Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie .
Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti...
Cartofii se curata se spala si se dau prin razatoarea mare .
Ceapa verde si ardeiul iute se taie rondele .
Carnatul de casa se taie rondele .
Se prajeste usor ceapa partea alba si carnatul . se trage deoparte si se pune in tigaie cartofii...
Rondelele de salau se condimenteaza , se sareaza si se trec prin faina alba .
Scuturati pestele de surplusul de faina .
Puneti uleiul la incins si prajiti pe ambele parti bucatile de peste .
Se scoate salaul intr-o tava non-aderenta .
Tocati ardeiul copt si usturouiul...
Tortellini se fierb in apa cu sare respectand timpul indicat pe ambalaj . Se scurg in sita [ emailata] si se limpezesc cu putina apa rece [ Pastrati putina apa in care au fiert pastele ] .
Rucola se spala si se lasa la scurs . Preferabil se usuca cu ajutorulla centrifuga de uscat...
Rondelele de salau proaspat se sareaza .
Cartofii se curata si se taie rondele subtiri .
Ouale se bat cu iaurt si condimente .
Se pun doua tigai cu ulei .
Intr-una dintre ele cand uleiul este incins se pun cartofii la prajit . Se scot cand incep sa devina usor...
Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava .
Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si turmeric .
Se unge pestele cu acest amestec .
Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare...
Spalati si curatati legumele si ciupercile .
Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati si puneti galbiorii .
Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute .
Supravegheati sa nu...
Ciresele se curata de codite , se spala .
Curatati ciresele de samburi .
Amestecati ciresele curatate cu 500 gr zahar si crengutele de menta .
Se lasa in vasul acoperit cu un prosop curat sau un capac pana a doua zi .
Eu am folosit o oala de inox cu fundul dublu ....
GATURI DE CURCAN CROCANTE
Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute . Zeama de carne rezultata se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe . Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru ....
VARZA DE BRUXELLES CU CEAPA SI SEMINTE DE MUSTAR
Varzuta de Bruxelles se curata de frunzele exterioare se curata de eventualul cotor,se incresteaza in cruce si se spala . Intr-o tigaie wok mare se pune la topit untul impreuna cu ulei si se prajesc usor semintele de mustar . Adugati ceapa tocata [partea alba]si imediat...
Gnocchi cu legume
Legumele se pun intr-o tiigaie mare Wok cu ulei, o cana apa, sare si condimente. Lasati sa fiarba 5-8 minute pana apa scade. Fierbeti galustele in apa clocotita cu multa sare 3-4 minute. Scurgeti de zeama si clatiti cu apa rece. Adugati gnocchi si busuiocul...
Zama speciala de cartofi
Legumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul si ardeii. Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele. Sotati usor prazul, morcovul, apio, telina si ardeii. Turnati deasupra 3 l apa. Splati costita afumata si o taiati felii subtiri mici pe care...
Crap prajit cu mujdei - marinat in bere
Spalati pestele. Splati lamaile. Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore. Prin aceasta marinare veti avea un...
Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez
Broccolli se pune la fiert in apa clocotinda cu sare. Nu se pune capac. Se fierbe cateva minute cat se patrunde usor [ daca este congelat a fost preparat partial ] . Se scurge de apa intr-o sita. Pastrati apa in care a fiert. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se taie...
Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!
Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute. Pulpa de ied se curata si se spala bine. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina. Se...
Pateu de ficat de casa
Ficatul se spala bine. Puteti sa-l tinet inlapte o ora - doua la rece, sa se curete de sange. Sunculita taraneasca se prajeste usor in ulei doar atat cat sa-si lase aroma. Se scoate intr-o farburie alaturata. Ceapa si usturoiul se curata ,se toaca marunt si se pun la prajit in...
Vitel cu cartofi si spanac
Legumele se curata si se spala. Carnea se spala si se taie cuburi mari, asa cat o imbucatura. Ceapa se taie cubulete. Se pune ceapa si carnea la sotat. Sarati. Cand ceapa este sticloasa se pune pasta de kapia si o cana de apa si se fierbe sub capac 30 minute....
Ciorba de varza cu os garf afumat si orez
Osul afumat se spala si se pune la fiert in 3 l apa . daca este nevoie se spumeaza cu ajutorul unei palete sau a unei site mici de ceai [ pe care o folositi doar in acest scop]. Legumele se spala si se curata. La oala clocotinda se aduga ceapa uscata intreaga si...
Clatite de post cu scortisoara
Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat . Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor. Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca...
Inima de vitel cu legume si salvie
Inima de vitel se curata de grasime si partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine cu pa rece. Se taie felii. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul...
Supa de salata verde cu oua si iaurt
Spalati si curatati legumele. Se toca cubulete ceapa, usturoiul morcovul si ardeiul. Slaninuta se increasta si se taie feliute subtiri. Legumele tocate si slaninuta se soteaza usor in ulei. Sarati. Adugati 2-3 l apa si puneti la fiert timp de 15 minute....
Jambon la tigaie cu varza
Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit] Intr--un wok mare se pune la topit o lingura de unt si bucata de carne. Deasupra se pune ceialalta bucata de unt ....
Ciorba de vitel cu galuscute
Pentru inceput se curata fleica de vitel de pielite, se spala, se taie cuburi. Puneti cuburile de carne la fiert in tr-o oala cu 3 l apa. Sarati. Spumati daca este nevoie. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Adugati boiaua si...
Trofie cu sos
Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori . Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator. Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei iute, crema balsamica de smochine si busuiocul uscat. Se ,, stinge '' cu o cana de apa, lasandu-se...
Reteta de preparare a papanasilor cu prune
Reteta de preparare a papanasilor Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor . Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul. Spalati prunele si le scoateti samburii . Presarati prunele cu un praf de scortisoara. Amestecati branza, sarea,...
Piept de pui umplut
Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie . Se spala legumele si se curata. Am amestecat prazul si usturoiul tocate cu patrunjel verde , codite de ceapa , sare si oul intreg. Am despicat fiecare bucata de piept pe...
Felii cu vinete gratinate
Vinetele se spala, se feliaza pe lungime, se sareaza si se pipereaza. Se trec feliile de vinete prin faina alba, se scutura de surplusul de faina si se prajesc usor pe ambele parti. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare bucata se distribuie o...
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella
Se spala prazul,gogosarull si ridichile . Puneti la fiert o oala cu 2 l apa sarata. Cand apa clocoteste reduceti focul si puneti la fiert pastele respectand timpul de fierbere . Scurgeti pastele cu ajutorul unei site . Se feliaza ceafa afumata . Se prajeste intr-o...
Ciorba de fasole verde cu carnat
Morcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia si prazul se curata , se spala si se toaca/taie sub forma preferata . Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei pana devine crocant . Se scoate din oala si se toarana 3 l apa . Cand apa clocoteste se...
Supa de porc cu gulii , cartofi si salata verde
Se spala oasele de porc cu carne si se pun la fiert in 3 litrii apa sarata . Eu am avuit porc mangalita , chiar daca pare gras gustul este foarte bun . Din aceasta cauza am renuntat la prajirea legumelor in ulei pentru a nu avea prea multe grasimi . Se fierbe oasele cu carne...
Pastrav cu sos gorgonzola
Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie . Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti...
Tortilla cu carnati si ceapa verde
Cartofii se curata se spala si se dau prin razatoarea mare . Ceapa verde si ardeiul iute se taie rondele . Carnatul de casa se taie rondele . Se prajeste usor ceapa partea alba si carnatul . se trage deoparte si se pune in tigaie cartofii...
Salau cu ardei copti
Rondelele de salau se condimenteaza , se sareaza si se trec prin faina alba . Scuturati pestele de surplusul de faina . Puneti uleiul la incins si prajiti pe ambele parti bucatile de peste . Se scoate salaul intr-o tava non-aderenta . Tocati ardeiul copt si usturouiul...
Tortellini cu rucola si cremwusti
Tortellini se fierb in apa cu sare respectand timpul indicat pe ambalaj . Se scurg in sita [ emailata] si se limpezesc cu putina apa rece [ Pastrati putina apa in care au fiert pastele ] . Rucola se spala si se lasa la scurs . Preferabil se usuca cu ajutorulla centrifuga de uscat...
Salau in ou cu condimente grecesti si cartofi prajiti
Rondelele de salau proaspat se sareaza . Cartofii se curata si se taie rondele subtiri . Ouale se bat cu iaurt si condimente . Se pun doua tigai cu ulei . Intr-una dintre ele cand uleiul este incins se pun cartofii la prajit . Se scot cand incep sa devina usor...
Crap cu portocale si broccoli
Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava . Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si turmeric . Se unge pestele cu acest amestec . Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare...
Tocanita de galbiori cu mamaliguta
Spalati si curatati legumele si ciupercile . Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati si puneti galbiorii . Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute . Supravegheati sa nu...
Dulceata de cirese cu menta
Ciresele se curata de codite , se spala . Curatati ciresele de samburi . Amestecati ciresele curatate cu 500 gr zahar si crengutele de menta . Se lasa in vasul acoperit cu un prosop curat sau un capac pana a doua zi . Eu am folosit o oala de inox cu fundul dublu ....