Crap prajit cu mujdei - marinat in bere

de mihaelar63 in Crap / Caras, 10 Dec 2015 | 5193 vizualizari

 

Sotul meu a intrat in greva, vrea pestele prajit simplu , doar sarat . Lui i-am preparat cum i-a placut . Dupa ce a gustat si dintr-al meu a insistat sa-i spun cum l-am facut asa bun  :d Pentru preparare m-am inspirat din cartea ,, 137 de preparate cu peste si fructe de mare '' autor Valentina Iordan.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg felii crap proaspat
  • 2 lamai
  • 1 bere
  • 1 lingura sare grunjuroasa
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • piper rosu
  • Mujdei de usturoi - 6 catei usturoi , sare , 50 ml ulei , 50 ml apa minerala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mujdei - marinat in bere:

  1. Spalati pestele.
  2. Splati lamaile.
  3. Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore.
  4.  Prin aceasta marinare veti avea un peste cu o culoare frumoasa [ am observat ca s-a scos sangele, fara gust pregnant ].
  5. Feliile de peste se scurg intr-o sita, se dau prin faina alba si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  6. Scoateti pestele pe un platou cu prosop de hartie care va absorbi surplusul de ulei .
  7. Pentru mujdei am blenduit ingredientele date cu blenderul vertical de mana [apa minerala se adauga la sfarsit  prin amestecare simpla]
  8. Am servit crapul cu mujdei de usturoi si garnitura de orez.
  9. Am decorat cu felii de lamai si boabe de piper rosu.
  10. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pestele se pune la prajit , intai cu pielea in jos .

2

Pestele astfel marinat dupa prajire are o frumoasa culoare aurie , crocant in exterior si pufos -fara a fi uscat - in interior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mujdei - marinat in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

11.12.2015, 15:47

Dia , este de bine sau de rau ?

mihaelar63 1

11.12.2015, 15:48

Luana , ai prioritate

Catalina L 1

12.12.2015, 09:20

foarte bun...asa manca si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap pane