In aceasta perioada salaul este la putere. Proaspat si cu carnea alba , slaba . Il gatesc in fel si chip. Reteta aceasta dintr-o carte de bucate m-a atras pe loc. N-am stat pe ganduri sa o prepar .
Rondelele de salau se condimenteaza , se sareaza si se trec prin faina alba .
Scuturati pestele de surplusul de faina .
Puneti uleiul la incins si prajiti pe ambele parti bucatile de peste .
Se scoate salaul intr-o tava non-aderenta .
Tocati ardeiul copt si usturouiul si trageti-le in putin ulei incins . Adugati imediat pasta de rosii,mierea, apa si putina sare si piper .Lasati sa fiarba impreuna 5 minute .
Peste fiecare felie de peste puneti cate o lingura de sos cu ardei copti .
Dati tava timp de 15 minute la cuptor sa se gratinezae .
Serviti rondelele de salau cu ardei copt impreuna cu garnitura sau legumele preferate .
Noi am avut garnitura de orez cu patrunjel .
TIPS-URI
1
Salaul cu ardei copti se poate consuma si rece .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.