Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella

de mihaelar63 in Paste, 25 Noi 2015 | 5273 vizualizari

 

 Girasoli sunt paste rotunde umplute . Mi-a placut foarte mult culoarea aluatului cu radicchio . Cica erau umplute cu speck- adica prosciuto . Pe umplutura nu ma bazez eu prea mult asa ca am luat o gustoasa ceafa afumata . Pe la noi prin Ardeal , ceafa de porc afumata se numeste si pecie [ denumire ce vine din ungurescul pecsenye ]. Printre ingrediente se mai gaseste si prazul . Deci sa zic ca am pregatit local cu ingrediente specifice diverselor tari si regiuni Ce mai ,,fusion'' adevarat :))))
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr girasoli cu radicchio si speck
  • 250 gr mozzarella bilute
  • 250 gr ridichi
  • 300 gr ceafa afumata porc [ pecie]
  • 4 linguri ulei cu oregano
  • 1 praz mic
  • 1 gogosar rosu
  • sare
  • chilly fulgi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella:

  1. Se spala prazul,gogosarull si ridichile .
  2. Puneti la fiert o oala cu  2 l apa sarata.
  3. Cand apa clocoteste reduceti focul si puneti la fiert pastele respectand timpul de fierbere . Scurgeti pastele cu ajutorul unei site .
  4. Se feliaza ceafa afumata . Se prajeste intr-o tigaie in uleiul de cu gust de oregano pana devine crocanta .
  5. Feliati  julien [ fideluta ]gogosarul si rondele parte albicioasa a prazului . Adugati-le in tigaie si le tineti 2-3 minute pana incep sa se inmoaie .
  6. Se amesteca girasoli cu ingrdientele din tigaie .
  7. Gustati de sare si sarati daca este nevoie .
  8. Aranjati frumos in farfurii adugand mozzarella si ridichile.
  9. Asezonati cu fulgi de chilly si frunze verzi de praz .
  10.     Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Afumaturile contin multa sare . Adugati sare doar la sfarsitul prepararii daca este nevoie .

2

Spalati cu atentie prazul ,intre frunzele acestuia se pot ascunde multe impuritati .

3

Langa acest preparat merge bine un pahar de vin roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

25.11.2015, 22:39

Merisor le-am preparat in vizita la Andrei . Mi-am pregatit kit-ul de acasa

mihaelar63 1

27.11.2015, 11:41

Daniela , am cautat sa fie echilibrata , sa aiba si un pic de carnita si legume

Bubulyk 1

29.09.2017, 01:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu cartofi