Clatite de post cu scortisoara

de mihaelar63 in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 2932 vizualizari

 

 Ma apuca pofta de dulce si ce sa faci mai repede decat niste clatite ?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina alba
  • 2 cani apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 varf cutit prof cardamom
  • 1 varf cutit praf de sare
  • dulceata preferata [ noi am avut prune cu bucati de nuca ]
  • nuca de cocos pentru presarat deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara:

  1. Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile.
  2. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat .
  3. Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
  4. Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.
  5. Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii. Coaceti clatita pe ambele parti.
  6. Daca compozitia de clatite incepe sa se ingroase, diluati cu putina apa minerala.
  7. Serviti clatitele umplute cu dulceata preferata. Noi am avut dulceata de prune cu miezide nuca. Am decorat cu nuca de cocos [se putea cu zahar pudra dar am dorit sa folosesc mai putin zahar] .

TIPS-URI

1

Aceste clatite cu drojdie vor fi elastice, nu se vor rupe si vor ramne pufoae chiar daca se racesc putin.

2

Prin incorporarea uleiului in compozitie clatitele nu vor fi foarte uleioase. Este suficient sa puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem