Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza

de Gherca Daniela in Prajituri, 17 Mai 2020 | 4328 vizualizari

 

Pentru familie numeroasa dublati cantitatile, dar si tava sa fie mai mare! ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100g-120g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80ml lapte
  • 60ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cacao
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200g crema de branza
  • 80g zahar pudra
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 20g amidon de porumb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza:

      Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si esenta de vanilie), omogenizam si la final punem faina cu cacaua si praful de copt cernute. Amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.

      Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava dreptunghiulara de dimensiune 27cm-18cm tapetata cu hartie de copt si dam deoparte pana ne ocupam de crema...

Pentru crema:

      Branza o amestecam cu zaharul pudra, oul, amidonul si putina esenta de vanilie pentru aroma si cu o lingura punem peste blatul de cacao in model de diagonala pana terminam toata crema.
    Dam tava la cuptorul preincalzit la 175°C pentru 30 minute.
    Cand este gata o pudram cu zahar pudra!

 Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]