Pastrav cu sos gorgonzola

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Noi 2015 | 5672 vizualizari

 

Pestele cel mai bun este proaspat si prajit simplu . Foarte bun langa el este un sos usor picant . Garnitura ramane la alegere !!! Poate fi o cina light preparata rapid alaturi de o salata . Sau poate fi un rasfat alaturat de persoana iubita si o sticla cu vin !!!

 

INGREDIENTE

  • 4 buc pastrav[ 300 gr /portie , minim]
  • otet
  • sare
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • SOS:
  • 2 linguri unt
  • 150 gr gorgonzola picanta
  • 150 gr smantana 20% grasime
  • sare
  • piper cu lamaie [ piper+coaja de lamaie macinate ]
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos gorgonzola:

  1. Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie .
  2. Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca .
  3. Prepararea sosului . Intr-o craticioara cu pereti dublii se pune la topit untul . Imediat se aduga branza gorgonzola picanta [ rupta bucatele ] si smantana .Piparati , adugati nucsoara si amestecati . Gustati si adugati sare numai daca este nevoie [ branza este de obicei sarata ].
  4. Daca dorit un sos mai gros lasati sa fiarba cateva minute  pana ajunge la consistenta dorita .Aceasta operatiune se face sub supraveghere permanenta . Sosul scade repede .
  5. Sosul se serveste cald asezonat cu patrunjel verde .
  6. Serviti pastravul cu sos cat este cald decorat cu lamaie si alaturat de salata sau garnitura preferata . Noi am avut ca garnitura orez .

TIPS-URI

1

Pastravul exiscerat se spala cu apa , apoi pe cu putin otet pe exterior [ astfel se indeparteaza rapid mucilagiul ce-l secreta ] . Se tamponeaza usor cu servet de hartie si se continua prepararea .

2

Daca aveti posibilitatea preparati sosul pe baie de aburi .

3

Serviti sosul cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:07

Rocsi nu stiam ca tu nu manaci . Trebuie sa vorbim despre asta

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:09

Ksenia ,multumesc de apreciere . Stiu ca tu esti o iubitoare a preparatelor cu peste

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu sos de menta si patrunjel