Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Spargem ouale intr-un castron din plastic, adaugam margarina Rama mit Butter la temperatura camerei (sau o tinem o jumatate de minut la microunde), zaharul, praful de copt+bicarbonatul stinse in zeama de la jumatate de lamaie si zaharul vanilat.
Mixam...
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri punem un praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de copt stins in zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,uleiul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa...
Mixam margarina Rama mit Butter (la temperatura camerei) cu zaharul.
Adaugam oul, iaurtul, zaharul vanilat, praful de sare si cel de turmeric, praful de copt+bicarbonatul de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie.
Mixam cca 5 minute, apoi adaugam faina proapat cernuta.
Preincalzim...
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (in special margarina Rama, sa o putem mixa).
Margarina se mixeaza cu zaharul tos si cu esenta de rom.
Adaugam restul ingredientelor:oul, nuca macinata, praful de copt,iaurtul, praful de sare,bicarbonatul stins intr-o lingura de zeama de...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si pudra de cacao pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala.
Renuntam la mixer si incorporam in crema...
Punem stafidele la hidratat in esenta de rom.
Punem intr-un bol apa minerala cu uleiul, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste zaharul.
Adaugam praful de copt,stafidele,faina proaspat cernuta.Mixam pana obtinem un amestec omogen, adaugam apoi pudra de ghimbir si turmeric.
Preincalzim...
Incalzim usor laptele de soia, adaugam praful de sare si zaharul vanilat + plicul de drojdie uscata. Se lasa cateva minute deoparte.
Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.
Adaugam coaja de portocala confiata,faina si laptele de soia.
Amestecam toate ingredientele...
Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul.
Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam toate aceste ingrediente la viteza redusa pana obtinem un amestec omogen.
Preincalzim cuptorul la 175...
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecam branza de vaci cu zaharul si ouale.
Adaugam zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de sare,grisul, faina.
Amestecam sa obtinem un aluat destul de ferm, pe care il vom lasa cca 10 minute deoparte.
Rupem bucatele din aluat, formam cate o sfera...
Punem intr-un bol o jumatate cana de ulei si doua cani cu apa la temperatura camerei.
Intr-o cana stingem bicarbonatul si praful de copt in 2 lingurite otet de mere,punem un praf de sare,amestecam,apoi adaugam amestecul obtinut peste lichidul din bol.
Peste lichid punem zaharul, pudra de...
Daca malaiul este grisat il mai trecem prin robot sa-l maruntim.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem iaurtul, sarea, zaharul,zaharul vanilat,ouale,praful de copt si bucatele de coaja de portocala confiata intr-un castron. Mixam sa se topeasca zaharul.
Adaugam uleiul, mixam in...
-punem mierea,untul, zaharul si laptele la foc mic intr-o craticioara pana obtinem un amestec lichid;
-lasam putin la racorit, apoi turnam acest amestec pesterestul ingredientelelor: cacaco, zahar vanilat, oua,faina,praf de copt;
-amestecam toate ingredientele,obtinem un aluat elastic...
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, sarea, praful de cacao si semintele de in.
Apoi adaugam ingredientele lichide: uleiul, apa minerala, mustul si otetul de mere.
Mixam totul foarte bine, cca 10 minute.
Preincalzim cuptorul la 175...
Pentru primul blat , mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele uniform. Tapetam tava cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170...
Taptetam o forma termorezistenta cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la175 grade.
Taiem briosele sau cozonacul bucatele, lee asezam in forma.
Presaram stafidele, 50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatele, cateva visine din visinata.
Mixam ouale cu zaharul, vanilia si pudra de...
Amestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida.
Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat.
Amestecam, apoi incorporam faina si vom obtine un aluat elastic, nelipicios pe care-l vom lasa pentru cel putin 1 ora la dospit in...
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Curatam fructele de coaja, apoi le trecem prin robot.
Intr-un castron mixam uleiul cu zaharul, turmericul,semintele de mac, praful de copt si cerealele fitness.
Adaugam fructele maruntite bine,apoi faina in ploaie si mixam amestecul pana la omogenizare....
Foile:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la170 grade.
Amestecam intr-un castron untul,cu mierea, cu zaharul,praful de sare,zaharul vanilat,praful de copt,ouale,laptele si faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 9 parti...
Ingredientele le-am avut la temperatura camerei.
Cuptorul l-am preincalit la 165 grade.
Am framantat un aluat elastic din: iaurt,zahar, unt, 1ou+2 galbenusuri,1 praf de sare, putin praf de copt si faina cat a fost nevoie.
Crema: batem spuma 2 albusuri cu 150 gr. zahar pudra pamna obtinem...
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Batem spuma albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma ferma.
Mixam galbenusurile cu praful de copt, pudra de cacao si zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala, apoi faina in...
Separam albusurile de galbenusuri.
Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma.
Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un amestec cremos in care vom adauga rand pe rand apa tonica, sucul din limetta,semintele de mac,bucatelele...
Spalam prunele, le desfacem in jumatati de pe sambure, le asezam pe un platou si presaram pudra de scortisoara peste ele.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam tava cu hartie de copt, presaram biscuitii zdrobiti, 2 linguri fulgi de ovaz,asezam prunele cu mijlocul peste biscuiti,...
Pentru blat procedam dupa cum urmeaza: separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam untul la temperatura camerei, praful de copt si pudra de roscove (karobul).
Mixam pana obtinem...
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.
Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc...
Spalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi.
Strugurele se spala si se scurge de apa.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul tos pana isi dubleaza volumul....
In vase separate amestecam intai ingredientele uscate (malai, zahar,faina alba, praf de copt), apoi pe cele umede (iaurt, oua,ulei).
Mixam 5 minute ingredientele umede, apoi adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam la viteza mica a mixerului alte 5 minute pana se omogenizeaza bine...
Eu am copt blatul de seara si l-am lasat pana dimineata sa se insiropeze bine.
Blatul se prepara astfel:
-preincalzim cuptorul la 165 grade;
-separam albusurile de galbenusuri;
-batem spuma albusurile cu un praf de sare pana devine ferma;
-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si...
Mixam ouale cu 2 linguri crema de mac din conserva.
Adaugam un praf de sare, bicarbonatul,3 linguri de ulei si apa minerala.
La final adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului pana se omogenizeaza aluatul si devine spumos.
Ungem cu pensula din silicon suprafata tigaii, o incingem...
Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator.
Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece.
Spalam fructele, le desfacem de pe samburi.
Prunele se...
Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele condensat, uleiul, praful de copt, praful de sare, iar la final faina in ploaie si pudra de roscove.
Mixam totul foarte bine cca 5 minute, apoi punem cate o lingura din amestecul obtinut in formele de silicon pentru briose.
Dam formele pentru 2-3...
Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Spargem ouale intr-un castron din plastic, adaugam margarina Rama mit Butter la temperatura camerei (sau o tinem o jumatate de minut la microunde), zaharul, praful de copt+bicarbonatul stinse in zeama de la jumatate de lamaie si zaharul vanilat. Mixam...
Prajitura cu lamaie
Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de copt stins in zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,uleiul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa...
Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca
Mixam margarina Rama mit Butter (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam oul, iaurtul, zaharul vanilat, praful de sare si cel de turmeric, praful de copt+bicarbonatul de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie. Mixam cca 5 minute, apoi adaugam faina proapat cernuta. Preincalzim...
Muffins cu bucati de ciocolata amaruie si Rama mit Butter
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (in special margarina Rama, sa o putem mixa). Margarina se mixeaza cu zaharul tos si cu esenta de rom. Adaugam restul ingredientelor:oul, nuca macinata, praful de copt,iaurtul, praful de sare,bicarbonatul stins intr-o lingura de zeama de...
Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si pudra de cacao pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala. Renuntam la mixer si incorporam in crema...
Tavalita de post
Punem stafidele la hidratat in esenta de rom. Punem intr-un bol apa minerala cu uleiul, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt,stafidele,faina proaspat cernuta.Mixam pana obtinem un amestec omogen, adaugam apoi pudra de ghimbir si turmeric. Preincalzim...
Cornulete de post umplute cu rahat
Incalzim usor laptele de soia, adaugam praful de sare si zaharul vanilat + plicul de drojdie uscata. Se lasa cateva minute deoparte. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Adaugam coaja de portocala confiata,faina si laptele de soia. Amestecam toate ingredientele...
Mulatra cu migdale si ciocolata
Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul. Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam toate aceste ingrediente la viteza redusa pana obtinem un amestec omogen. Preincalzim cuptorul la 175...
Reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci cu zaharul si ouale. Adaugam zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de sare,grisul, faina. Amestecam sa obtinem un aluat destul de ferm, pe care il vom lasa cca 10 minute deoparte. Rupem bucatele din aluat, formam cate o sfera...
Briose de post cu bobite de rodie
Punem intr-un bol o jumatate cana de ulei si doua cani cu apa la temperatura camerei. Intr-o cana stingem bicarbonatul si praful de copt in 2 lingurite otet de mere,punem un praf de sare,amestecam,apoi adaugam amestecul obtinut peste lichidul din bol. Peste lichid punem zaharul, pudra de...
Malai dulce
Daca malaiul este grisat il mai trecem prin robot sa-l maruntim. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem iaurtul, sarea, zaharul,zaharul vanilat,ouale,praful de copt si bucatele de coaja de portocala confiata intr-un castron. Mixam sa se topeasca zaharul. Adaugam uleiul, mixam in...
Prajitura in trei culori
-punem mierea,untul, zaharul si laptele la foc mic intr-o craticioara pana obtinem un amestec lichid; -lasam putin la racorit, apoi turnam acest amestec pesterestul ingredientelelor: cacaco, zahar vanilat, oua,faina,praf de copt; -amestecam toate ingredientele,obtinem un aluat elastic...
Desert briose de post cu must, in si ciocolata neagra
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, sarea, praful de cacao si semintele de in. Apoi adaugam ingredientele lichide: uleiul, apa minerala, mustul si otetul de mere. Mixam totul foarte bine, cca 10 minute. Preincalzim cuptorul la 175...
Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie
Pentru primul blat , mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele uniform. Tapetam tava cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170...
Budinca de briose cu sos de ciocolata
Taptetam o forma termorezistenta cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la175 grade. Taiem briosele sau cozonacul bucatele, lee asezam in forma. Presaram stafidele, 50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatele, cateva visine din visinata. Mixam ouale cu zaharul, vanilia si pudra de...
Gogosi pufoase
Amestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida. Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat. Amestecam, apoi incorporam faina si vom obtine un aluat elastic, nelipicios pe care-l vom lasa pentru cel putin 1 ora la dospit in...
Briose cu fructe si mac
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam fructele de coaja, apoi le trecem prin robot. Intr-un castron mixam uleiul cu zaharul, turmericul,semintele de mac, praful de copt si cerealele fitness. Adaugam fructele maruntite bine,apoi faina in ploaie si mixam amestecul pana la omogenizare....
Tort din foi cu miere
Foile: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la170 grade. Amestecam intr-un castron untul,cu mierea, cu zaharul,praful de sare,zaharul vanilat,praful de copt,ouale,laptele si faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 9 parti...
Cornulete cu nuca de cocos si visine
Ingredientele le-am avut la temperatura camerei. Cuptorul l-am preincalit la 165 grade. Am framantat un aluat elastic din: iaurt,zahar, unt, 1ou+2 galbenusuri,1 praf de sare, putin praf de copt si faina cat a fost nevoie. Crema: batem spuma 2 albusuri cu 150 gr. zahar pudra pamna obtinem...
Tort cu ciocolata si rodie
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Batem spuma albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma ferma. Mixam galbenusurile cu praful de copt, pudra de cacao si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi faina in...
Guguluf aromat
Separam albusurile de galbenusuri. Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma. Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un amestec cremos in care vom adauga rand pe rand apa tonica, sucul din limetta,semintele de mac,bucatelele...
Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz
Spalam prunele, le desfacem in jumatati de pe sambure, le asezam pe un platou si presaram pudra de scortisoara peste ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam tava cu hartie de copt, presaram biscuitii zdrobiti, 2 linguri fulgi de ovaz,asezam prunele cu mijlocul peste biscuiti,...
Prajitura cu crema de nuca si gris
Pentru blat procedam dupa cum urmeaza: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam untul la temperatura camerei, praful de copt si pudra de roscove (karobul). Mixam pana obtinem...
Melc urias cu mere si afine
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida. Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc...
Rasturnata cu paste, prune si struguri albi
Spalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi. Strugurele se spala si se scurge de apa. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul tos pana isi dubleaza volumul....
Briose cu malai si capsuni
In vase separate amestecam intai ingredientele uscate (malai, zahar,faina alba, praf de copt), apoi pe cele umede (iaurt, oua,ulei). Mixam 5 minute ingredientele umede, apoi adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam la viteza mica a mixerului alte 5 minute pana se omogenizeaza bine...
Prajitura cu mac si crema de ciocolata
Eu am copt blatul de seara si l-am lasat pana dimineata sa se insiropeze bine. Blatul se prepara astfel: -preincalzim cuptorul la 165 grade; -separam albusurile de galbenusuri; -batem spuma albusurile cu un praf de sare pana devine ferma; -galbenusurile se mixeaza cu zaharul si...
Clatite cu mac si mascarpone
Mixam ouale cu 2 linguri crema de mac din conserva. Adaugam un praf de sare, bicarbonatul,3 linguri de ulei si apa minerala. La final adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului pana se omogenizeaza aluatul si devine spumos. Ungem cu pensula din silicon suprafata tigaii, o incingem...
Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan
Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator. Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece. Spalam fructele, le desfacem de pe samburi. Prunele se...
Briose rapide la microunde
Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele condensat, uleiul, praful de copt, praful de sare, iar la final faina in ploaie si pudra de roscove. Mixam totul foarte bine cca 5 minute, apoi punem cate o lingura din amestecul obtinut in formele de silicon pentru briose. Dam formele pentru 2-3...