Budinca de briose cu sos de ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 3113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. briose / cozonac
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 200 gr. smantana
  • 3 linguri de stafide
  • cateva visine din visinata (fara samburi)
  • 50 gr. ciocolata amaruie
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6-7-8-9 linguri de lapte (in functie de consistenta dorita pentru sos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de briose cu sos de ciocolata:

Taptetam o forma termorezistenta cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la175 grade.

Taiem briosele sau cozonacul bucatele, lee asezam in forma.

Presaram stafidele, 50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatele, cateva visine din visinata.

Mixam ouale cu zaharul, vanilia si pudra de roscove pana obtinem un amestec spumos.

Adaugam smantana, mixam usor. Adaugam laptele,amestecam.

Turnam acest amestec peste bucatile de briose din forma.

Dam forma la cuptor pentru 40 minute.

Pudram cu zahar farin si lasam la racorit.

Inainte de servire preparam sosul: rupem ciocolata bucatele, o topim in cateva linguri de lapte la foc mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de briose cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji