Corinuta mi-a facut pofta cu prajitura ei, asa ca am prestat-o si eu cu mici modificari... Gand drag, Cori! >:d
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri punem un praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de copt stins in zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,uleiul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala (lingura cu lingura),mixam in continuu, punem un praf de turmeric, putina coaja rasa de lamaie, apoi incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitie, pana incorporam toate cantitatile.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam compozitia de blat in tava, nivelam si o dam la copt timp de 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor, apoi din tava p un gratar si il lasam sa se raceasca complet.(eventual peste noapte sa il putem taia usor pe orizontala).
Pentru crema punem la foc mic 400 ml lapte.
Adaugam zaharul (5 linguri),apoi amidonul desfacut in 100ml lapte rece si amestecam pana in momentul in care capata consistenta unei budinci. Oprim focul, adaugam pulpa de lamaie trecuta prin robot, amestecam si lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit batem untul/margarina spuma cu 3 linguri de zahar.
Incorporam apoi crema de unt in crema fiarta lingura cu lingura, mixam la viteza moderata.
Taiem blatul pe orizontala,il umplem cu crema de lamaie.
2 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra pana obtinem o spuma ferma.
Adaugam 1 lingura zeama de lamaie si glazuram prajitura cu aceasta spuma.
Decoram cu coaja rasa de lamaie si cristale galbene de zahar.
Lasam cel putin doua-trei ore inainte de a portiona prajitura.
Pofta buna!