Dragii mei bucatarasi, va multumesc tuturor pentru urari si pentru flori Mi-ati facut ziua frumoasa... Va multumesc si va iubesc!
Blat:
Sirop:
Crema de biscuiti:
Crema de ciocolata:
Crema de mascarpone:
Decor:
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Batem spuma albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma ferma.
Mixam galbenusurile cu praful de copt, pudra de cacao si zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala, apoi faina in ploaie si albusurile spuma, amestecam usor sa nu se lase, apoi turnam acest amestec in tava unsa si tapetata cu faina.
Dam tava la cuptor pentru 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Crema de biscuiti o preparam astfel:
-trecem biscuitii/ piscoturile prin robot sa-i zdrobim;
-adaugam laptele rece,zaharul pudra, pudra de roscove si semintele de rodie.
Insiropam blatul cu siropul obtinut din topirea zaharului in apa la foc mic, in care adaugam la final esenta de rom.
Peste blatul insiropat adaugam in stat generos crema de biscuiti cu rodie si dam la redce pana preparam crema ded ciocolata.
Topim intr-o craticioara, la foc mic ciocolata in 100 ml frisca vegetala. Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider crema pentru cel putin jumatate de ora.
Mixam crema de ciocolata cu alte 200 gr. frisca vegetala, apoi repartizam crema in strat uniform peste tort. Dam din nou la rece si trecem la prepararea cremei de mascarpone.
Mixam frisca vegetala cu praful din cele doua plicuri de cafea instant de la Milka.
Adaugam mascarponele, apoi semintele de rodie si repartizam si acest ultim strat de crema peste tortul din tava si dam la rece pana a doua zi.
Scoatem inelul tavii, imbracam tortul de jur imprejur in ciocolata topita, decoram cu frisca batuta, seminte de rodie si cristale de zahar.
Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!