Tort din foi cu miere

de Valclaudia in Torturi, 12 Oct 2014 | 9280 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 100 gr. unt gras
  • 10 linguri miere
  • 4 linguri de zahar tos
  • 2 oua
  • 8 linguri de lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cca.800-900 gr. faina alba
Crema:
  • 6 linguri zahar
  • 800 ml lapte rece
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr. unt sau margarina
Glazura si decor:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca vegetala
  • inimioare din zahar si bombonele din ciocolata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi cu miere:

Foile:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la170 grade.

Amestecam intr-un castron untul,cu mierea, cu zaharul,praful de sare,zaharul vanilat,praful de copt,ouale,laptele si faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 9 parti aproximativ egale.

Fiecare parte de intinde pe masa de lucru infainata,asezam apoi foaia obtinuta pe tava unsa cu putin ulei. Mai potrivim foaia pe tava pentru a acoperi toata suprafata tavii, o impungem din loc in loc cu furculita si o dam la copt pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor la margini.

Procedam asa si cu celelalte 8 foi; dupa ce le-am copt pe toate asezam un tocator mare din lemn peste foile suprapuse, pentru a ramane foile presate pana in momentul in care le umplem cu crema.

Crema:

Dizolvam amidonul si pudra de cacao in lapte rece (cca 150 ml), amestecam bine sa nu avem cocoloase.

Restul de lapte se pune la foc potrivit intr-o cratita. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecul de amidon cu cacao.

Amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda crema de cratita. Dupa ce am obtinut consistenta unei budinci, tragem cratita deoparte si amestcam sa nu se formeze crusta peste crema, pana se raceste complet.

Dupa ce s-a racit, batem spuma untul/margarina la temperatura camerei,adaugam apoi cate o lingura de unt in crema fiarta, mizam la viteza mare pana se incorporeaza si apoi repetam procedeul pana incorporam tot untul in crema.

Cu aceasta crema umplem foile, asezam apoi din nou un tocator de lemn peste foile umplute, eventual asezam peste acesta si o greutate de cca 1-2 kg pentru a se presa uniform foile umplute cu crema.

A doua zi topim ciocolata neagra in frisca vegetala, ungem suprafata tortului cu ciocolata (mie mi-a ramas si ceva crema de la umplutura), presaram bombonele din zahar, lasam cel putin 2 ore sa se intareasca glazura complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos