Reteta am luat-o de la Laura,foarte buna !:-*
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se pune intr-un vas inalt, adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam cu mixerul. Adaugam smantana, laptele, faina si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul se lasa la dospit (cald) timp de 1 ora si 30 minute.
Intre timp se pune laptele si zaharul la fiert, se adauga si macul si esenta de lamaie, se lasa cateva minute pe foc dupa care se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mac.
Pregatim o tava cu peretii inalti, punem o hartie de copt si pornim cuptorul.
Aluatul se imparte in 4 bucati.
Pe masa de lucru se presara faina, se intinde cate o bucata de aluat in forma dreptunghiulara, se pun cateva linguri din compozitia de mac si se ruleaza. Capetele se inchid bine pentru a nu iesi compozitia.
Se pune fiecare rulada in tava tapetata, mie mi-au incaput doar 3, una am pus-o separat intr-o tava de chec.
Galbensurile se amesteca cu lingura de lapte si se unge fiecare rulada de mac.
Se dau la cuptor pentru 35-40 minute.
Se lasa peste noapte sa se raceasca dupa care putem felia si servi.Pofta buna